Sari la conținut
Home » Bebelușii sunt mai sănătoși dacă au animale în preajmă!

Bebelușii sunt mai sănătoși dacă au animale în preajmă!

Bebelușii sunt mai sănătoși dacă au animale în preajmă animale!

Bebelușii sunt mai sănătoși dacă au animale în preajmă! Conform unui recent studiu, bebelușii care intră în contact cu animale de companie. În special cu pisici sau câini, prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta infecții respiratorii și ale urechii. În comparație cu copiii care trăiesc într-un mediu fără astfel de animale.

Studiul a implicat 397 de copii din Finlanda, ale căror părinți au înregistrat zilnic starea de sănătate a copilului în primul an de viață, de la 9 la 52 de săptămâni.

Bebelușii sunt mai sănătoși dacă au animale în preajmă!

Rezultatele au demonstrat că bebelușii care coabitează cu câini sau pisici au o probabilitate cu 30% mai mică de a suferi de infecții respiratorii. Cum ar fi tusea, rinita și febra. Și cu aproximativ 50% mai mică de a dezvolta infecții ale urechii.

Studiul realizat de experții de la Spitalul Universitar Kuopio din Finlanda. Specialiștii au avut o concluzie finală. ,,Copii care au avut contact cu un câine sau o pisică în casă au fost mai sănătoși în timpul perioadei de analiză”.

Cel mai eficient nivel de protecție s-a constatat la copiii care petreceau până la șase ore pe zi în prezența unui câine în casă. În comparație cu cei care nu aveau deloc câini sau care îi aveau în curte.

Câinele și bebelușul
Câinele și bebelușul
sursa foto-newsprp.com

Cercetătorii cred că acest efect pozitiv se datorează întăririi sistemului imunitar a copiilor

Cercetătorii cred că acest efect pozitiv se datorează întăririi sistemului imunitar a copiilor care au contact cu animalele de companie. Ceea ce conduce la răspunsuri imunitare mai eficiente. Și perioade de boală mai scurte.

Bebelușii din familii cu câini necesită mai puține tratamente cu antibiotice. Decât cei care trăiesc în medii fără animale de companie.

Aceste descoperiri subliniază beneficiile pe care animalele de companie le pot aduce în dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor și în menținerea stării lor de sănătate generală, potrivit clickpentrufemei.ro.