Sari la conținut
Home » Câinele mă urmărește peste tot ! Ce ar putea avea?

Câinele mă urmărește peste tot ! Ce ar putea avea?

Câinele se holbează la stăpânul său

Câinele meu mă urmărește neîncetat. Care este explicația acestui comportament? Primul instinct ar putea fi să vă simțiți stânjenit.

Câinii au dezvoltat o relație apropiată și domesticită cu oamenii de-a lungul a mii de ani. Această relație le-a permis să devină experți în observarea și reacția la comportamentul uman.

De ce se holbează câinele meu la mine?

În multe cazuri, privirea fixă este un comportament normal al câinelui. Este este folosit pentru a comunica un anumit tip de emoție sau nevoie. Dacă vă surprindeți câinele uitându-se fix la dumneavoastră, este probabil din unul dintre următoarele motive.

Anticipare sau dorință

Când mâncați, câinele dumneavoastră se uită la dumneavoastră cu expectativă? Dacă da, așteaptă ca o bucată să cadă pe podea. Sau îi pui tu pur și simplu o bucată în gură.

Din păcate, acest comportament canin este adesea învățat. Dacă îi oferiț o recompensă atunci când mâncați, va învăța să anticipeze aceeași recompensă de fiecare dată când mâncați.

În afară de ora mesei, câinele dumneavoastră se poate holba la dumneavoastră pentru că vrea să se joace. Sau pentru că jucăria cu care se joacă s-a blocat sub ceva și are nevoie ca dumneavoastră să o pescuiți pentru el.

Dacă animalul de companie are nevoie să își facă nevoile, se va holba la dumneavoastră pentru a vă comunica nevoia de a ieși afară.

Câinele vrea să fie direcționat

Atunci când câinele este bine dresat, se va uita fix la dumneavoastră pentru a aștepta un semnal. De exemplu, dacă ieșiți la plimbare și vă apropiați de o trecere de pietoni, se poate uita fix la dumneavoastră pentru a determina dacă trebuie să stea jos sau să continue să meargă.

Câinele vrea să vă mulțumească, așa că privirea lui va servi drept întrebare cu privire la ceea ce ar trebui să facă în continuare pentru a vă face fericit. Dragostea necondiționată a unui câine este adesea irezistibilă.

Atunci când un câine și părintele animalului de companie au dezvoltat o legătură strânsă și emoțională, câinele își va folosi uneori privirea pentru a-și demonstra afecțiunea.

Cu o privire afectuoasă, un câine va avea o expresie moale pe față, cu ochii ușor întredeschiși. De fapt, cercetările au arătat că o privire afectuoasă între un câine și un om crește nivelul de oxitocină, numit și „hormonul iubirii”.

Nevoia de protecție

Atunci când un câine defectează, acesta se poate uita fix la părintele său. Părintele animalului de companie se poate întreba: „De ce naiba se uită câinele meu la mine când își face nevoile?”.

Iată care este motivul: Când animalul de companie este în poziția de a defeca, este relativ lipsit de apărare. Se va uita fix la tine atunci când face caca pentru a fi asigurat că îl vei proteja în timp ce se află într-o poziție vulnerabilă.

Câinii sunt excelenți la citirea și interpretarea expresiilor faciale umane. Câinele dumneavoastră s-ar putea să se holbeze la dumneavoastră pentru a vă citi expresia facială și a determina ce ar trebui să facă în continuare. De exemplu, dacă aveți o expresie îngrijorată pe față, ar putea decide să se ghemuiască lângă dumneavoastră pentru a încerca să vă consoleze.

Manifestarea agresivității

Acesta este momentul în care comportamentul câinelui care se holbează la câini reprezintă o problemă. Dacă câinele dumneavoastră este posesiv cu un obiect, cum ar fi jucăriile sau castronul său de mâncare, vă va privi fix și va mârâi ca avertismente pentru a vă da înapoi.

Dacă animalul de companie vă aruncă această privire fixă, îndepărtați-vă încet și nu îl priviți în ochi. Privirile agresive semnalează o problemă de comportament. Solicitați o consultație la medicul veterinar sau la un specialist în comportament veterinar pentru a corecta această problemă.

În general, privirea fixă a câinilor este un lucru bun și comunică semnale pozitive între câini și oameni. Dacă privirea fixă a unui câine ia o turnură întunecată spre agresivitate, atunci este timpul să căutați ajutor profesional de la un medic veterinar și de la un specialist în comportament canin, potrivit petmd.com.