Lumea animalelor

Câinele meu și-a pierdut apetitul. Ce fac în această situație?

Câinele meu și-a pierdut apetitul. Această situație este destul de obișnuită, mai ales în cazul câinilor de apartament și, în special, la câinii de talie mică. Oare câinele este mofturos? Nu-i place hrana respectivă? Poate exista o problemă medicală?

În primul rând, este crucial să eliminăm orice problemă medicală, așa că se recomandă o vizită la medicul veterinar. Dacă aspectul medical este clar, trebuie să înțelegem că, în general, câinii nu sunt mofturoși!

Câinele meu și-a pierdut apetitul

Câinele nu ar trebui să aibă mâncare uscată disponibilă în permanență, ci ar trebui hrănit în mod regulat, de obicei 2-3 mese pe zi. E benefic să îi oferiți mâncare atunci când luați masa.

Iar înainte de a-i da castronul cu mâncare, puteți cere câinelui să execute o comandă simplă. Acest lucru ajută la crearea unei asocieri pozitive între comandă și mâncare.

În plus, trebuie să menționăm că recompensele ar trebui acordate cu măsură și doar ca un stimulent, nu la discreție.

Acordarea excesivă de recompense poate fi un motiv pentru care câinele refuză mâncarea sa obișnuită. Reducerea numărului de recompense între mese sau excluderea temporară a lor poate fi o soluție.

Un alt mod de a încuraja câinele să mănânce este să folosiți mâncare sub formă de conserve sau plicuri. Aceste produse sunt adesea mai atrăgătoare pentru câini deoarece sunt bogate în carne de diferite tipuri, cum ar fi rață, curcan, pește sau vită.

Dacă câinele a fost obișnuit cu astfel de alimente, ar putea să fie mai puțin interesat de hrana uscată. Aveți dificultăți în a-l face să mănânce hrana uscată? Puteți încerca să amestecați o cantitate mică de conservă sau plic cu granule pentru o perioadă scurtă.

Conservele nu trebuie să înlocuiască hrana uscată

Nu uitați că, conservele și plicurile reprezintă alimente complementare. Nu trebuie să înlocuiască hrana uscată, deoarece nu furnizează toți nutrienții esențiali.

În perioadele caniculare de vară, apetitul câinilor poate scădea din cauza deshidratării. Asigurați-vă că le oferiți apă proaspătă în cantități suficiente și o schimbați frecvent, de două sau trei ori pe zi, în funcție de necesitățile câinelui. De asemenea, folosiți un castron de apă curat și suficient de mare.

Atunci când alegeți hrana uscată, asigurați-vă că granulele sunt potrivite pentru talia și forma câinelui. Dacă aveți un câine de talie mică, nu îi veți putea oferi granule prea mari, iar pentru câinii de talie mare, granulele mici pot fi dificil de mestecat. Acest lucru este important pentru a preveni înecul sau regurgitarea.

În cazul în care câinele continuă să refuze hrana uscată, trebuie să evitați cu strictețe hrana preparată pentru oameni, care poate fi dăunătoare pentru sănătatea lui.

Chiar dacă câinele cere mâncare de la masă nu trebuie să îi oferiți hrana. Fiind animale sensibile, hrana oamenilor poate afecta negativ sănătatea lor, conform animax.ro.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

2 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

3 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

4 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

5 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

6 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

7 ore ago

Parteneri