Din cuprinsul articolului
Câine sălbatic african este un prădător feroce ce face parte din familia Canidae, întâlnit numai în Africa, în special în savană și în zonele tropicale împădurite.
Câinele sălbatic african, singura specia care comunică prin strănut, se deosebește de prădătorii rivali, precum leii și hienele, datorită stilului unic de vânătoare prin care aleargă prada pe distanțe lungi până când ținta se prăbușește din cauza epuizării.
Câinele sălbatic african (Lycaon pictus/ cținele pictat) a dobândit o adaptare evoluționară crucială la nivelul oaselor, mușchilor și ligamentele membrelor anterioare care îi dau rezistență la alergare pe distanțe lungi.
Ei vânează prada în grupuri nomade de 20 – 30 de câini sălbatici africani. Se încumetă să vâneze animale mari precum antilope, impala, gazele și kudu, folosind strategii complexe coordonate.
Când vânează, câinii sălbatici africani folosesc o tehnică numită „prădare obositoare”, aceste animale pe cale de dispariție își urmăresc prada până când vânătorile lor se încheie cu succes. Ei ating viteza de 64 km / h în momentul atacului.
„Sunt vânători foarte eficienți, până la 60% din vânătorile lor se încheie cu succes, mai mult decât leii (30%) și hienele (25-30%)”, a declarat Heather Smith, specialistă în anatomie la Universitatea Midwestern din Glendale, Arizona, care a condus studiul citat de Reuters.
Câinele sălbatic african este singurul canid, grupul din care fac parte câinii, lupii, vulpile și alte animale înrudite, cu doar patru degete complete la labele din față. Această caracteristică anatomică i-a ajutat să aibă o viteză crescută și o lungime mai mare a pașilor, potrivit descopera.ro.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…