Din cuprinsul articolului
Câinele-urs, numit și Amphicyon, are trăsături comune ale urșilor (corp greu) și ale câinilor (picioare relativ lungi și bot lung). Totuși, nu erau nici urși (familia Ursidae), nici câini (familia Canidae).
Ei nu au fost încadrați în mod specific în familiile științifice ale urșilor sau câinilor, dar sunt clasificați în Caniformia. Adică în subordinul „asemănător câinilor”. Printre animalele moderne din subordinul Caniformia se numără lupii, vulpile, urșii, leii de mare și nevăstuicile. Acest lucru face din câinii-urs ceva de genul unor verișori ai omonimelor lor. De asemenea, acești câini-urs nu trebuie confundați cu rasa modernă de câini
El este câinele-urs din Karelia
Au existat două tipuri principale de câini-urs. Unii, cum ar fi Borocyon robustum, aveau membre lungi, ideale pentru alergare și semănau foarte mult cu lupii moderni. Alții, cum ar fi Amphicyon longiramus, erau corpolenți și semănau mai mult cu urșii moderni. Cel puțin așa ne spune Muzeului de Istorie Naturală din Florida.
La fel ca și câinii și urșii din zilele noastre, câinii-urs aveau o gamă largă de dimensiuni. Puteau cântări doar câteva kilograme sau puteau crește până la peste 450 de kilograme.
Mai mici, sau mai mari?
Se crede că evoluțiile timpurii ale câinelui-urs erau foarte mici, în jur de mărimea unui Chihuahua. Pe măsură ce au continuat să evolueze, se pare că au devenit progresiv mai mari.
Evoluția în animale mai mari are mai multe avantaje și dezavantaje. În timp ce devenind mai mari le-ar fi permis să doboare prăzi mai mari, acestea ar fi avut nevoie de mai multă hrană. Și s-ar fi reprodus și mai încet.
Masivitatea lor sugerează că puteau prăda multe tipuri de mamifere și alte animale. Din fericire, au dispărut înainte ca oamenii să apară în scenă, potrivit livescience.
Câinii urși au apărut pentru prima dată în Eurasia în timpul epocilor Eocen și Oligocen. Respectiv, în urmă cu 55,8 milioane până la 23 de milioane de ani. O perioadă de timp plină de vreme caldă și vegetație deasă. Temperatura din întreaga lume era în jurul valorii de 30 de grade Celsius în perioada Eocenului.