Lumea animalelor

Cainelui meu ii place sa se tavaleasca prin gunoi (excremente) / Ce-i de facut?

O problema cu care se confrunta toti proprietarii de caini este obiceiul, cel putin bizar, al cainilor, de se tavali in locuri in care se afla… materii rau mirositoare. Acest obicei canin nu este inca explicat, exista insa cateva presupuneri. Spre exemplu, potrivit animlautze.com, este posibil ca animalul sa incerce sa-si „ascunda mirosul”, fie pentru a nu fi simtit de o eventuala prada, fie pentru a nu fi reperat de alti caini prin teritoiul carora trece. Astfel, orice gunoi, excrement sau alta materie cu miros fetid pare sa atraga ca un magnet exemplarele speciei canine.In cazul in care nu obisnuiti sa va imbaiati cainele prea des (nici nu se recomanda mai mult de doua bai pe an) veti observa foarte rar acest obicei neplacut; in cazul in care obisnuiti sa va imbaiati cainele mai des, poate tocmai pentru a scapa de „mirosul de caine” din casa, veti constata ca dupa fiecare baie, cainele dumneavoastra va cauta cu insistenta locuri rau mirositoare in care sa se tavaleasca.Intrucat aceasta manifestare este perfect normala pentru canide, orice incercare de corectare a acestui obicei este sortita esecului. Instinctul este mult prea puternic pentru a fi reprimat prin dresaj, indiferent de cata rabdare sunteti dispus/a sa dati dovada.Astfel, unica solutie este sa nu-i dati ocazia sa o faca; trebuie sa observati cainele pentru a cunoaste momentele in care are tendinta de a cauta locurile rau mirositoare (primele doua-trei zile dupa o baie, de exemplu) si sa nu lasati cainele liber.Este, de asemenea, util, sa va asigurati de insusirea corecta a comenzii: „Vino aici” – in cazul in care cainele este obisnuit sa raspunda de fiecare data la chemare, daca il vedeti ca se apropie de vreun loc „suspect”, il puteti chema si este foarte posibil sa „uite” de intentia de a se tavali, pana va indepartati de locul respectiv.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

14 minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri