Din cuprinsul articolului
Câinii tăi se bat? Uneori între câinii care locuiesc în aceeași casă se întâmplă să se iște lupte. Dacă vă confruntați cu astfel de situații trebuie să știți nu doar cum să le opriți ci și cum să le preveniți.
De ce se ceartă câinii din aceeași casă?
La fel ca frații umani, câinii care împărtășesc același cămin se vor certa frecvent. Pentru lucruri precum jucării, mâncare, recompense sau atenție din partea oamenilor lor preferați.
Modificările hormonale ar putea fi, de asemenea, de vină pentru luptă. Acest lucru este valabil mai ales dacă câinii sunt de același sex și unul dintre ei este în curs de maturizare sexuală.
În funcție de cât de des se luptă câinii dvs., luați în considerare utilizarea țarcurilor de joacă pentru copii pentru a-i ține depărtați. Astfel încât să aibă propriile lor zone cu propriul pat, cu apă și boluri pentru mâncare.
Este pentru a-i ține depărtați și este recomandat mai ales când introduci un câine nou. Astfel îi poți ține pe toți în siguranță și îi oferi noului venit timp separat.
Câinii vor dori în mod natural să-și protejeze resursele, cum ar fi mâncarea sau jucăria preferată. Astfel de comportamente pot degenera în luptă.
Pentru a prevenit astfel de situații, ridică-le bolurile cu mâncare după orele mesei. Și oferă-le o mulțime de boluri cu apă – câte unul pentru fiecare dintre ei plus câte unul în plus.
Dacă le dai recompense de mestecat sau oase, atunci pune câinii în zone separate pentru a evita certuri. Ridică resturile, astfel încât să nu provoace probleme mai târziu!
Acordați atenție individuală fiecărui câine
Asigurați-vă că animalele primesc multă atenție individuală din partea ta. Acestea includ plimbări, timp de joacă sau r ședințe de mângâiat și îngrijire. Veți vedea rapid că petrecerea întregului timp de calitate împreună va fi de mare ajutor pentru legătura voastră.
Să-ți înveți câinii să se întindă în culcușuri separate în aceeași cameră poate fi foarte util pentru a le arăta că pot sta liniștiți atunci când sunt unul în prezența celuilalt… Și că nu este absolut nevoie să lupți.
Învață-i separat să meargă la salteaua lor sau într-un anumit loc. Iar când sunt gata, poți exersa în aceeași cameră, crescând durata pe măsură ce mergi mai departe. Asigurați-vă că au „propriul” pat în care celălalt nu intră. Și că sunt amândoi la aceeași distanță de tine, pentru a preveni orice îngrijorare cu privire la atenția căpătată.
Dacă aveți câini care se luptă, este bine să vă pregătiți un plan de antrenament riguros. Merită să luați în considerare consultarea unui antrenor calificat.
Antrenamentul cu recompense va ajuta la întărirea legăturii tale cu ei și îi va face să te asculte mai mult. Aceasta este, în esență, cheia succesului. Trebuie să ajungă să execute prompt comenzile de bază: șezi, culcat, stai etc. Ideal ar i sa repetați zilnic cu ei, de mai mai multe ori pe zi. Va coonsolida deprinderea comenzilor și îi va obosi mental, astfel încât să fie mai puțin dornici să lupte din plictiseală, conform zigzag. Dog.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…