Din cuprinsul articolului
Când deschid ochii? Puii de pisică se nasc orbi și surzi, dar își deschid ochii în primele două săptămâni de viață. Acest lucru se întâmplă de obicei când puii de pisică au între 8 și 12 zile. Noul tău micuț va avea ochii strălucitori albaștri atunci când îi deschide pentru prima dată. Dar culoarea ochilor lor este foarte probabil să se schimbe pe măsură ce cresc.
Cu toate acestea, pisicile cu blană albă sau deschisă la culoare sunt mai susceptibile să-și păstreze ochii albaștri de bebeluși, deoarece gena responsabilă de culoarea lor albă este un trăsătura dominantă.
Când deschid ochii: Este rău dacă un pui de pisică își deschide ochii prea devreme?
Deși puii de pisică își deschid de obicei ochii în prima sau a doua săptămână de viață, nu este neobișnuit. Unii pui pot să își deschidă ochii chiar la doar 3 zile de viață.
Ochiul puiului de pisică nou-născut este extrem de sensibil la lumină, iar puii mici sunt deosebit de susceptibili la infecții oculare. Dacă puiul tău își deschide ochii când are doar câteva zile, ea poate suferi daune semnificative la vederea sa.
Poți forța deschiderea ochilor?
Nu ar trebui niciodată să forțezi deschiderea ochilor unui pui de pisică înainte ca ea să fie pregătită. Nu numai că ai putea să-i deteriorezi vederea pe viață, dar riști să provoci o infecție la nivelul ochilor.
- Simptomele infecțiilor oculare includ:
- Umflarea și inflamația
- Puroi sau alte secreții
- Pleoapele lipite
- Descuamarea sau uscarea secreției în jurul ochilor
Când deschid ochii: Cum îl poți îngriji
Dacă bănuiești că puiul tău de pisică a dezvoltat o infecție oculară, du-l la veterinar pentru o consultație. Cel mai probabil va primi picături antibiotice pentru ochi.
Schimbă-i cu regularitate culcușul pentru a preveni răspândirea infecției. Și ține-l într-o cameră întunecată și sigură.
Dacă ochii i se usucă, curăță-i cu delicatețe cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă. Notă: niciodată nu folosi săpun sau altă soluție de curățare în jurul ochilor puiului de pisică.
Trebuie, de asemenea, să fii atent la celelalte pisici din casă. Mai ales dacă ai grijă de mama pisică și restul puilor pentru că infecțiile oculare sunt foarte contagioase.
Chiar dacă sună tentant, nu izola puiul de pisică decât dacă veterinarul o recomandă. Separarea unui pui de pisică de mama lui poate fi dăunător pentru sănătatea lui. De asemenea, este important ca puiul de pisică să socializeze cu ceilalți frați de cuib în această etapă a dezvoltării, conform pawtracks.com.