Sari la conținut
Home » Când își schimbă ochii pisoilor culoarea? Iată ce trebuie să știi

Când își schimbă ochii pisoilor culoarea? Iată ce trebuie să știi

pisică ieșită la vânătoar:purina.co.ul

Când își schimbă ochii pisoilor culoarea? Pisoii se nasc cu ochii închiși. Ei încep să îi deschidă în momente diferite, de obicei între 2 și 10 zile de la naștere. Până la vârsta de 2 săptămâni, ochii unui pisoi ar trebui să fie complet deschiși.

Atunci când pisicuțele deschid ochii, pot începe să împerecheze informațiile vizuale cu toate sunetele, atingerile și mirosurile pe care le-au experimentat.

Când vă aduceți puiul de pisică acasă, în jurul a 8 sau 9 săptămâni, va fi gata să exploreze și să se uite adânc în ochii dumneavoastră. Vederea pisicuțelor se va dezvolta în continuare în următoarele două luni, la fel ca și culoarea ochilor.

Iată ce spun medicii veterinari:

Cât timp au pisicuțele ochii albaștri?

Pisicuțele se nasc cu ochii albaștri, ceea ce este evident atunci când îi deschid. Este posibil ca aceștia să fie încă albaștri atunci când îi aduci acasă, la vârsta de 8 săptămâni. Dar sunt șanse ca ei să fi început deja să se transforme în culoarea lor de adult.

Ochii unui pisoi încep să se schimbe între 3 și 8 săptămâni. Culorile comune pe care le puteți observa în ochii pisicuței dvs. includ:

  • Maro
  • Galben
  • Portocaliu
  • Verde
  • Chihlimbar

Până la vârsta de 3 luni, ochii pisoiului dvs. vor ajunge probabil la adevărata lor culoare, deși este posibil să observați schimbări până la prima lor aniversare.

Cum puteți ghici culoarea

Simpa lor privire și studierea culorii actuale vă va da o idee.

Stroma și epiteliul, două straturi ale irisului, conțin celulele pigmentate. Care, în cele din urmă, vor transforma ochii pisoiului dumneavoastră într-o anumită culoare.

Deci, dacă există o mulțime de pigment, așteptați-vă la ochi portocalii sau aurii. Pisicuțele cu mai puțin pigment vor avea probabil ochi verzi. Iar cele fără pigment în fiecare strat au ochi albaștri.

Probabil că nu este un motiv de îngrijorare dacă pisoiul dvs. are întotdeauna ochi albaștri. Unele rase, cum ar fi pisicile siameze, își păstrează adesea frumoșii ochi albaștri de bebeluș pentru totdeauna.

Nu seamănă cu părinții

O pisică neagră
O pisică neagră cu ochii foarte mari

Nu veți putea spune ce culoare vor avea ochii unui pisoi dacă vă uitați la mama sau la tatăl biologic. Deoarece genetica nu are nimic de-a face cu asta. Nici culoarea blănii unei pisici nu are de obicei.

Dar pisicile cu blana albă pot fi o excepție notabilă. Unele pisici, în special cele cu blana albă, au doi ochi de culori diferite. Cunoscută sub denumirea științifică de heterochromia iridis, aceasta tinde să apară atunci când pigmentul nu ajunge la un ochi (și astfel îl menține albastru), dar ajunge la celălalt.

Când ar trebui să fiu îngrijorat de culoarea ochilor pisoiului?

Este normal ca ochii unui pisoi să fie de tot felul de culori. Uneori, însă, o schimbare în culoarea ochilor poate fi un motiv de îngrijorare.

Ochii roșii sau roz și umflați sunt semne de conjunctivită, o afecțiune incomodă cauzată adesea de gripa pisicii. Cel mai bine este să tratați imediat această afecțiune. Cu cât așteptați mai mult, cu atât este mai greu să ajutați un pisoi să se refacă.

Odată ce ochii unui pisoi s-au maturizat, aceștia nu ar trebui să își mai schimbe culoarea. Dacă ochii pisicii tale adulte se schimbă, cel mai bine este să fie verificați pentru a te asigura că nu este un semn al unei alte probleme de sănătate.

Pisicuțele se nasc cu ochi albaștri, ceea ce se întâmplă atunci când straturile din iris nu conțin pigment. Unele rase, în special pisicile siameze, își pot păstra ochii albaștri până la vârsta adultă. De cele mai multe ori, însă, ochii unui pisoi vor începe să își schimbe culoarea odată ce au în jur de 3 săptămâni. De obicei, aceștia se stabilizează în jurul vârstei de 2 luni. Dar unii pisoi nu își dezvoltă culoarea permanentă a ochilor decât în jurul primei lor aniversări, explică cei de la pawtracks.com.