Sari la conținut
Home » Capela câinilor: biserica simbol al iubirii necondiționate față de animale

Capela câinilor: biserica simbol al iubirii necondiționate față de animale

Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc unic cunoscut sub numele de Dog Mountain sau Capela câinilor în Vermont, SUA. Această proprietate de 150 de acri a fost concepută pentru a oferi atât câinilor, cât și stăpânilor lor un spațiu de libertate și conexiune. Dog Mountain include poteci unde câinii pot alerga fără lesă, iazuri pentru joacă, o galerie de artă dedicată iubitorilor de câini și un punct central al locului: Dog Chape* sau Capela Câinilor.

Capela Câinilor – Simbol al iubirii necondiționate

Inaugurată în anul 2000, Dog Chapel a fost construită de Stephen Huneck ca un loc de celebrare a legăturii dintre oameni și câini.

Sursă foto: ProfiMedia

Designul capelei amintește de o biserică tradițională, dar pereții săi sunt acoperiți de mii de mesaje, fotografii și amintiri lăsate de vizitatori care au dorit să își exprime dragostea și dorul față de animalele lor.

Capela este un spațiu de reflecție, vindecare și celebrare, descrisă de mulți ca fiind o „poveste colectivă a iubirii eterne” dintre oameni și câini.

Galeria de Artă și Moștenirea lui Huneck

Pe lângă capelă, Dog Mountain găzduiește și o galerie care prezintă sculpturile, gravurile și cărțile lui Stephen Huneck, toate inspirate de relația specială dintre oameni și câinii lor.

Huneck a vrut ca acest loc să fie o oază de bucurie, unde câinii pot alerga și juca liber, fără restricții sau temeri.

Dog Mountain este acum administrat ca un spațiu deschis publicului, iar vizitatorii sunt încurajați să petreacă timp de calitate alături de prietenii lor patrupezi. Această inițiativă continuă să atragă oameni din întreaga lume, oferind un exemplu emoționant al legăturii profunde dintre om și animal.

Un spațiu unde stăpânii pot depune poze și mesaje pentru câinii lor decedați

Cum a luat naștere această capelă? Ei bine, povestea este una emoționantă. În urmă cu două decenii, Stephen s-a îmbolnăvit grav și a stat în comă timp de două luni.

„Medicii aveau puține speranțe, dar totuși m-am recuperat. A trebuit să învăț din nou să merg, să scriu și să cioplesc. Ați auzit expresia: «Ce nu te doboară te face mai puternic.» Boala mea m-a făcut mai puternic și, totodată, m-a făcut mai sensibil și mai recunoscător pentru viața mea. (…)

După recuperarea mea, am reflectat mult asupra vieții și morții. M-am gândit la ritualurile pe care le facem când o persoană moare, cum ar fi aruncarea unui pumn de pământ pe sicriul coborât în mormânt, pentru a simboliza trecerea acesteia în neființă și pentru a oferi celor rămași un sentiment de încheiere. Având în vedere că și câinii sunt membri ai familiei, mi-am dat seama că ar fi frumos să creăm un spațiu pentru ei, unde să le putem păstra amintirea vie”, a declarat Huneck în cartea sa, „The Dog Chapel: Welcome, All Creeds, All Breeds, No Dogmas Allowed”, citată de Click

Imediat după deschiderea acestei capele, oamenii au venit să viziteze și să pună o fotografie cu câinii lor decedați. De asemenea, cei care trec pe acolo scriu și câteva cuvinte despre animalele lor iubite: „Când vizitezi capela, ești complet învăluit de mesaje de iubire. Este o experiență foarte emoționantă – tristă, desigur, dar și înălțătoare.”

Etichete: