Din cuprinsul articolului
Care sunt cele mai întâlnite probleme comportamentale la căței? Frecvent, proprietarii de câini se confruntă cu întrebări legate de comportamentul necorespunzător al animalelor lor.
,,De ce face scandal?”, „De ce fuge de mine?”, „De ce distruge diverse obiecte atunci când lipsesc de acasă?”, „Cum a devenit noul șef al familiei?” sau „De ce mănâncă de pe jos, atât alimente, cât și fecale?”
Care sunt cele mai întâlnite probleme comportamentale la căței?
Aceste probleme pot fi consecințe ale unor greșeli în educație sau antrenament, dar pot fi, de asemenea, specifice caracterului rasei.
Prin urmare, atunci când alegeți un cățel, este important să vă interesați nu doar de aspectul său, ci și de particularitățile comportamentale specifice rasei respective.
De ce distrug câinii diverse obiecte din casă atunci când stăpânul este plecat?
Câinii pot deveni distructivi din mai multe motive. De exemplu, când sunt pui și le cresc dinții, comportamentul distructiv este normal pentru vârsta lor.
Proprietarii pot ajuta oferindu-le obiecte de mestecat, cum ar fi jucării sau oase de piele. Cu toate acestea, efectele pot fi observate doar după trecerea unei anumite perioade de timp.
Același comportament poate apărea și la adulți lăsați singuri acasă pentru prea multe ore pe zi, fără posibilitatea de a-și consuma energia.
De ce latră câinii?
Este important să alegeți o rasă care să se potrivească stilului de viață al stăpânului.
De exemplu, un Bulldog englez poate fi mai potrivit pentru cei care petrec mai mult timp în interior, în timp ce rase active, cum ar fi Labradorul sau Jack Russel Terrier, ar putea necesita mai multă atenție și exercițiu.
Nivelul de lătrat al unui câine poate varia în funcție de rasă. Există rase, cum ar fi Dobermanii, care sunt cunoscuți ca fiind lătrători, în timp ce Husky Siberian nu latră, ci urlă.
Comportamentul de lătrat poate fi înrădăcinat în caracteristicile rasei sau poate fi rezultatul singurătății sau anxietății.
Este esențial să se înțeleagă nevoile specifice ale rasei pentru a gestiona comportamentul de latrat al câinelui, conform eva.ro.