Categories: Lumea animalelor

Cât a alergat un tigru ca sa își găsească IUBITĂ

Cât alergat un tigru ca să își găseasă pereche? Mai mult decât ar alerga un om pentru a-și găsi o iubită. Tigrul cu pricina nu e un tigru obișnuit…E monitorizat de ceva vreme de către cercetători și e în căutarea unui teritoriu pe care să-l ia în stăpânire. Nu numai atât.Își caută și pereche, iar în acest sens e mai ceva ca oamenii care își caută iubită. A parcurs cea mai mare distanță înregistrată vreodată în India, călătorind 1.300 de kilometri în cinci luni. Experții care îl monitorizează au declarat pentru BBC că masculul de 2 ani și jumătate e în căutare de teritoriu și femelă. Numit cu numele științific C1, acest tigru e unul dintre cei trei pui născuți de o femelă tot cu nume științific. Respectiv, mama lui e T1 și se află în rezervația din Tipeshwar, unde trăiesc în total 10 tigri. Tigrul a părăsit rezervația în care trăise, în vestul teritoriului indian Maharashtra, în iunie. De când a plecat, a intrat în conflict cu oamenii doar o dată. Iar atunci s-a petrecut ceva ilar, dar serios. A rănit „accidental” o persoană dintr-un grup, care s-a nimerit să între într-un tufiș unde el se odihnea. Potrivit BBC, marea majoritate a pământurilor din India sunt deja adjudecate de tigri. Iar cei tineri trebuie să exploreze mult pentru a-și găși un loc al lor. Explicația pentru BBC îi aparține dr. Bilal Habib, biolog din India.

Cât a alergat un tigru și cum a acționat

Felină se ascunde ziua, iar noaptea călătorește, vânând porci sălbatici și vite. Se ia în considerare posibilitatea de a fi capturat și relocat într-o pădure. Pentru a se evita accidentele nedorite. În plus, în scurtă vreme se va pierde legătura cu el, pentru că bateria dispozitivului cu care e monitorizat s-a descărcat deja în proporție de 80%! 

Recent Posts

Sibiu: Sterilizare gratuită pentru câini și pisici pe 19 septembrie

O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor va avea loc mâine, 19…

13 ore ago

Eutanasierea va fi interzisă în cazul acestei categorii de câini

Eutanasierea va fi interzisă pentru câinii fără stăpâni sănătoși. Un nou proiect legislativ propune interzicerea…

14 ore ago

8 animale de companie care te pot ține trează noaptea

Unele animale de companie își desfășoară majoritatea activităților noaptea, atunci când majoritatea oamenilor dorm. Este…

16 ore ago

Căsuțe pentru pisici, montate lângă blocuri. Orașul din România unde felinelor se vor bucura de o nouă casă

O Primărie de Sector din București a luat o inițiativă inovatoare și empatică pentru a…

17 ore ago

Terapie prin muzică: povestea emoționantă adolescentei care cântă la pian pentru animalele din adăposturi

Terapie prin muzică. La un adăpost din New York, animalele de companie salvate au parte…

18 ore ago

Băile Olănești: campanie de sterilizare gratuită câini și pisici

Primăria orașului Băile Olănești, UAT Băile Olănești, în colaborare cu sprijinul echipei de medici Smeura,…

19 ore ago

Parteneri