Din cuprinsul articolului
Cât costă cea mai mare pisică din lume în România? Iubitorii de pisici știu că cea mai mare pisică din lume este cea din rasa Maine Coon. Acest gigant al felinelor are niște trăsături distinctive și pare că a luat naștere din încrucișarea unui raton cu o pisică. Cu toate acestea, are trăsături și de linx sau râs, cum este cunoscut animalul sălbatic în România.
Pasionații adevărați cunosc rasa și chiar și-o doresc cu ardoare, însă aceasta este destul de scumpă. La noi în țară prețurile unei astfel de feline ajung și la 3500 de lei. Foarte răspândită în America, cea mai mare pisică din lume este destul de prezentă și în România, în ciuda prețului mare.
Ce nevoi are cea mai mare pisică din lume, Maine Coon
Dacă vreți să aveți o pisică de dimensiuni mari, cum este Maine Coon, trebuie să aveți o casă pe măsură, deoarece aceasta are nevoie de un spațiu generos, mai ales că este foarte activ. Un exemplar poate ajunge și la 13 kilograme, fiind niște feline impresionante!
Maine Coon, gingantul politicos
Aceasta rasă apărută în urmă cu mai bine de 100 de ani este faimoasă printre specialiști și iubitori de pisici pentru exemplarele impozante. Dacă vrei să faci valuri printre prieteni și nu ai o problemă cu spațiul, Maine Coon este soluția.
Maine Coon a fost identificată inițial în fermele din Maine, Statele Unite ale Americii. Aceasta era foarte eficientă în exterminarea răzătoarelor și de aceea s-a răspândit printre fermieri.
Pisica Main Coon, prezentată prima dată la o expoziție din secolul al XIX-lea
La scurt timp după ce domesticarea sa a devenit evidentă, a fost prezentată pentru prima oară la o expoziție de la sfârșitul secolului XIX. În privința miturilor de până la acel moment, unii sunt de părere că au ajuns în America pe navele de coloniști din Europa.
Cele mai mari pisici (rasa Maine Coon) se disting prin ciucuri pufoși pe urechi, ca un veritabil râs, și coadă largă, iar culoarea se aseamănă de multe ori cu cea de raton. Aceste versiuni originale nu au nici o bază, datorită diferențelor specifice și imposibilității traversării lor.