Stiati ca

Cât de des pot fi spălate pisicile

Cât de des pot fi spălate pisicile în condițiile în care se știe că pisicilor nu le place apa și sunt foarte curate.

Pisicile se spală singure, aproape tot timpul. Însă aunci când stau în casă și mai colindă și pe afară, proprietarii lor consideră că au nevoie de o baie.

Cât de des pot fi spălate pisicile și în ce situații

Pisicile știu să-și îngrijească blana singure, așa că nu au nevoie de ajutorul oamenilor. Astfel că specialiștii recomandă să nu fie spălate decât în situații excepționale, cum ar fi când intră în contact cu substanțe toxice care le pun sănătatea în pericol. Și atunci să fie folosite substanțe speciale pentru feline, nu șampoane pentru oameni.

Dacă îți lași pisica să iasă din casă și aceasta se întoarce plină de noroi și nu are loc faimoasa curățare cu limba, îndepărtează întâi cele mai mari cruste de noroi cu un prosop umed. Dacă nu este curată nici după, te poți apuca de spălat pisica. Cere sfatul unui veterinar dacă găsești paraziți în blana felinei tale.

Este bine să îți speli pisica? sursă foto: lovetoknowpets.com

Acesta îți poate sugera o varietate de opțiuni de tratament care te vor ajuta să eviți să faci baie la pisică. Însă pisicile sunt animale foarte curate și natura le-a oferit cele mai bune unelte pentru îngrijirea blănii. Iubitorii de pisici nu prea e nevoie să intervină cu excepția unui periat.

Conform Centrului Național pentru Îngrijirea Animalelor din California o pisică este expusă mai multor riscuri atunci când este îmbăiată. Baia este un stres pentru ele, nu se simt în siguranță și reacționează.

Pe lângă faptul că pot zgâria, baia are efecte negative asupra sănătății lor. Pisicile își curăță blana și pielea folosindu-se de limba aspră, procesul ajutând la distribuirea uleiului natural și menținerea sănătății blănii.

Dacă sunt spălate prea des, aceste uleiuri vor fi îndepărtate, ceea ce duce la uscarea pielii. Pe de altă parte, daca baia nu este făcută cum trebuie, există riscul de hipotermie.

Îmbăierea poate provoca scăderea temperaturii corpului, în special dacă pisica se scutură sau se sperie. Totodată, blana are de suferit din cauza frecării și a produselor chimice

Recent Posts

Calul din rasa Akhal-Teke, calul Paradisului. Unde își găsește acesta originile

Calul din rasa Akhal-Tek este atât de frumos, încât poate fi comparat cu o statuie…

15 ore ago

10 cele mai bune animale de companie. Tu pe care îl ai?

Cu mii de ani în urmă, animalele domesticite aveau scopuri practice (hrană, protecție). Dar unele…

o zi ago

ASPA: Târg de adopții în Parcul Herăstrău pe 7 septembrie

ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) organizează un târg de adopții de căței în…

2 zile ago

Cafeneaua La Pisici, locul preferat al pisicuțelor din Timișoara, are probleme mari și atârnă într-un fir de speranță

Cafeneaua „La Pisici” din Complexul Studențesc din Timișoara a devenit un loc îndrăgit și unică…

2 zile ago

Cluj: Program de sterilizare şi castrare câinilor și pisicilor cu și fără stăpân.

Primăria Cluj-Napoca lansează un program multianual ce vizează acoperirea costurilor pentru sterilizarea și castrarea pisicilor…

2 zile ago

Parteneri

  • DOCTORUL ZILEI

  • DOCTORUL ZILEI

  • DOCTORUL ZILEI

  • DOCTORUL ZILEI