Din cuprinsul articolului
Câtă mișcare trebuie să facă un cățeluș? Încercarea de a determina câtă exercițiu are nevoie un cățeluș poate părea dificilă. Tinerii câini pot părea să aibă o foame insațiable pentru activitate. Cu toată energia lor ridicată, există câteva reguli de bază pe care le poți urma pentru a te asigura că prietenul tău primește o cantitate adecvată de exerciții și joacă.
Iată ce ar trebui să știi.
Indiferent dacă cățelușul tău este un Mare Danez sau un Yorkshire Terrier, ei au nevoie de exerciții în fiecare zi. Activitatea fizică are beneficii importante fizice și mentale și îl poate ajuta să se atașeze de tine.
Veterinarul îți poate oferi sfaturi bazate pe factori precum rasa și sănătatea generală. Dar nivelul potrivit de activitate va depinde de animalul tău.
O regulă de bază bună este să începi cu perioade scurte de exerciții. Cum ar fi intervale de 5 până la 10 minute, de 6 ori pe zi. Acest lucru ajută la prevenirea suprasolicitării oaselor și articulațiilor în creștere și le oferă ocazia de a se odihni. Dacă câinele tău pare obosit sau are dificultăți în a ține pasul, redu activitatea.
Mărește timpul, viteza și distanța exercițiilor pe măsură ce cățelușul tău crește.
Există o varietate de activități care pot exploata avantajele exercițiilor.
În plus față de ajutorul în dezvoltarea lor, jucatul cu un cățeluș este o modalitate bună de a arde energie. Jocurile precum aruncarea și tragerea corzii le permit să-și folosească corpurile și mințile în moduri diferite.
Plimbarea cu cățelul tău este, de asemenea, o formă simplă de exercițiu. Poți începe să-l înveți să meargă cu lesa în jurul vârstei de patru până la șase săptămâni. Plimbarea afară îndeplinește câteva lucruri de care cățelul tău are nevoie: mișcare, explorare, practică cu comenzile și învățatul când și unde să facă nevoile.
Pentru unele activități, este mai bine să aștepți ca cățelușul tău să crească. De exemplu, urcatul pe scări poate pune presiune pe șolduri și articulații la cățelușii în creștere. Așa că discută cu veterinarul tău despre momentul potrivit pentru a introduce această activitate.
Este bine să schimbi mediul ori de câte ori este posibil. În loc să-i plimbi mereu pe trotuar, încearcă o plimbare pe un drum de pământ sau nisip. Aceste suprafețe moi sunt deosebit de importante pe măsură ce tălpile câinelui se întăresc.
Nu uita că într-o zi călduroasă, înotul poate fi o experiență de învățare distractivă și activă.
Încă o dată, nu vrei să împingi cățelușul peste limitele pe care le poate suporta. Când vine vorba de plimbarea câinilor tineri, țintește cinci minute pentru fiecare lună de vârstă, de două ori pe zi. De exemplu, un cățeluș de șase luni poate face aproximativ 30 de minute de plimbare de două ori pe zi.
Nu uita să incluzi plimbările în calculul timpului zilnic de exerciții al animalului tău.
Cățelușii știu când vor să se joace și îți vor transmite acest lucru. Permite-le să își consume energia într-un mod potrivit pentru vârsta lor. Oferă și cățelușului opțiunea de a se opri din joacă când dorește, recomandă purina.com.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…