Categories: Lumea animalelor

Cățelul tău nu se simte bine în preajma copiilor? Semne la care trebuie să fii atent

Deși ne place să ne gândim la câini ca la cei mai buni prieteni ai omului, unii câini nu se simt bine în preajma copiilor. Copiii pot fi înfricoșători pentru cățelul tău. 

Cunoașterea semnelor de avertizare a disconfortului este importantă pentru ca toată lumea să fie în siguranță și să se simtă confortabil și pentru a putea aborda acest comportament din timp. 

Semnele care indică faptul că patrupezii se simt inconfortabil în preajma copiilor

În primul rând, asigurați-vă că vă monitorizați și controlați îndeaproape patrupedul dacă nu sunteți sigur de modul în care se va descurca în preajma copiilor.  Acest lucru este la fel de important dacă este prima dată când câinele întâlnește copii sau dacă dă semne de nesiguranță în preajma copiilor. 

Există câteva semne la care ar trebui să fiți atenți atunci când câinele este în preajma copiilor. Fiți foarte atenți la limbajul corporal al câinelui atunci când se află în preajma celor mici. Unii dintre acești indicatori vor fi, probabil, greu de observat dacă nu îi căutați. Semnele cățelului care se simte inconfortabil pot include: înțepenirea corpului lor; Lătratul foarte mult; Cascatul excesiv; Îngrijirea cozii între picioare; Lingerea excesivă a buzelor; se uită în altă parte de la copii; Se feresc de copii sau își întorc corpul în altă parte; își scutură corpul ca și cum ar vrea să se descotorosească de apă.

Cele mai multe dintre aceste semne nu indică faptul că este posibil ca animalul de companie să se poarte urât, cel puțin, nu încă ci mai ales că se simte inconfortabil. 

Cu toate acestea, fiecare câine este diferit, așa că asigurați-vă 100% că patrupedul dumneavoastră este în siguranță în preajma copiilor înainte de a presupune că este demn de încredere. Dacă vă îngrijorează faptul că câinele nu se simte confortabil în preajma copiilor, separați-l și scoateți-l din situație.

Semne serioase de urmărit

Cea mai mare preocupare este să păstrați în siguranță orice copil care se întâlnește cu câinele. Acest lucru înseamnă că trebuie să acordați o atenție deosebită la orice indiciu că  animalul dumneavoastră ar putea deveni agresiv. Chiar și unul dintre aceste comportamente este un semnal de alarmă. Unele sau toate aceste comportamente pot preceda mușcătura sau contactul fizic care poate provoca răni grave la copii.

Dacă mârâie în preajma copiilor, nu-l pedepsiți și nu-l descurajați. Acesta este primul semn de avertizare că ceva nu este în regulă. Îți spun ție, sau copilului tău, că nu se simt confortabil. Dacă îi pedepsiți mârâitul, s-ar putea să nu se mai obosească să mârâie data viitoare. Scoateți câinele din situație și abordați problemele comportamentale care stau la baza lor

Sună ciudat, dar dacă vă vedeți câinele dvs. dând „ochi de balenă” sau o privire laterală în care puteți vedea clar albul ochilor vă dă un semnal puternic că nu se simte confortabil într-o situație. Acesta este un avertisment că se teme și ar putea lovi dacă se crede amenințat

Fiți atenți la urechile câinelui dumneavoastră. Dacă își așează urechile întinse pe cap, câinele tău poate fi un semnal că se simte amenințat.

Poziție rigidă

Fiți atenți la corpul câinelui dumneavoastră. Dacă devin brusc ca o placă rigidă ceva este în neregulă. Presupuneți că se simt extrem de inconfortabil și țineți-i departe de copii. Acesta este un semn imediat că câinele tău se comportă agresiv. Nu le permiteți să stea în preajma copiilor dacă se năpustesc asupra lor.

Câinele dumneavoastră este în mod clar foarte supărat dacă își arată dinții deloc. Luați avertismentul lor pentru ceea ce este și nu le permiteți să interacționeze cu copiii. Un câine care devine agresiv poate lovi literalmente o persoană sau un animal de companie cu vârful botului. Este posibil să nu-și deschidă gura, dar acesta este totuși un semn de agresivitate.

Câinii cărora nu le plac bebelușii

Unii câini se acomodează cu greu la un nou bebeluș în casă. Acest lucru se produce din cauza faptului că uneori lipsa de socializare ar putea fi, de asemenea, din cauza fricii, geloziei sau pur și simplu fiind protector sau teritorial față de tine. 

Este important să recunoașteți semnele prin care câinele se simte inconfortabil cu bebelușii pentru a preveni stresul sau rănirea accidentală. Aceste abordări vă pot ajuta:

Faceți-i cunoștință câinelui cu bebelușii încet: Dacă este posibil, prezentați-i câinelui mirosurile și sunetele înainte de nașterea noului bebeluș. Dacă nu ați făcut acest lucru, puteți totuși să vă obișnuiți câinele cu noile mirosuri și sunete plasând păturica bebelușului în apropiere și lăsându-l să asculte de la distanță.

Interacțiune supravegheată: Nu ar trebui să vă lăsați niciodată câinele singur cu un bebeluș. Bebelușii, mai ales odată ce sunt suficient de mari pentru a se târî și a se apuca, pot răni accidental câinele dumneavoastră, provocând rănirea unuia sau a ambilor.

Abordarea problemei

Dacă patrupedul dumneavoastră prezintă doar semne minore de disconfort în preajma copiilor și niciun semn de agresivitate este posibil să puteți aborda singur acest comportament. Iată cum:

Amintiți-le copiilor să fie respectuoși: Înainte de a vă prezenta câinele copiilor, dați-le un mic discurs de încurajare și spuneți-le că trebuie să fie foarte calmi în preajma câinelui dvs. pentru a-l ajuta să se relaxeze.

Unul câte unul pe rând: Permiteți doar unui singur copil să se întâlnească cu câinele pe rând, cel puțin la început. Acest lucru menține lucrurile mai ușor de controlat și este mai ușor să vă asigurați că un singur copil înțelege cum să se comporte în preajma cățelului dumneavoastră.

Faceți prezentări lente: Supraveghează-ți câinele îndeaproape și permite-i copilului să fie în aceeași cameră într-un cadru controlat. Vizitele inițiale ar trebui să fie foarte calme, scurte și pozitive, crescând treptat în timp și în frecvență pe măsură ce observați că câinele dvs. devine mai confortabil.

Dresaj cu întărire pozitivă: Recompensarea câinelui dumneavoastră pentru un comportament calm în timp ce se află în preajma copilului dumneavoastră îl poate ajuta să asocieze experiențele pozitive cu copiii.

Oferiți spațiu personal: Nu permiteți copilului să se apropie de câine atunci când este implicată mâncarea lor sau a câinelui. De asemenea, ar trebui să evite să se apropie de câinele dvs. în timp ce doarme sau este anxios.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

7 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

9 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

10 ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

11 ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

12 ore ago