Sanatate & Dresaj

Cauzele pentru care pisica poate pierede blana din jurul urechilor. Soluții și tratament

Dacă pisica ta își pierde blana din jurul urechilor, ar putea fi timpul să te uiți mai atent la ceea ce se întâmplă. Există mai multe motive pentru căderea părului felinelor, cunoscută și sub numele de alopecie. Aceasta poate fi fie moștenită, fie dobândită,

Pisica ta, care pierde părul din jurul urechilor sau pe cap poate fi pur și simplu rezultatul geneticii. În cazurile de cădere ereditară a părului, nu există nicio cauză de bază, cu excepția unui transfer de gene, astfel încât petele de chelie nu prezintă nicio iritație și nu par să deranjeze deloc o pisică afectată. Nu există niciun tratament care să oprească căderea sau să încurajeze părul să crească din nou după ce a fost pierdut.

Cauze pentru care pisica își pierde blana din jurul urechilor

Potrivit ProVet Health Care, unele rase de pisici predispuse la căderea ereditară a părului sunt:

Birman; Burmese; Devon Rex; Siameză; 

Căderea dobândită a părului este de obicei un semn al altor afecțiuni care provoacă mâncărimi. Pisicile afectate vor zgâria, mesteca, linge sau freca zonele cu mâncărimi până când părul este literalmente îndepărtat. 

Dacă factorii ereditari sunt excluși, rămân o mulțime de alte cauze posibile, iar unele dintre ele sunt contagioase. Rețineți doar că informațiile prezentate aici nu sunt menite să înlocuiască un diagnostic profesionist de la medicul veterinar.

Acarienii din urechi

Acarienii urechilor, cunoscuți științific sub numele de Otodectes cynotis, pot provoca mâncărimi severe și au ca rezultat pierderea părului pisicii pe urechi și pe cap. Acești acarieni sunt ușor de transferat la alte pisici și uneori se transferă chiar și la oameni, deși, de obicei, nu pot supraviețui pe oameni.

Semnele unei infestări cu acarieni ai urechilor includ: Frecarea capului; Scuturarea urechilor; Scărpinarea; Pierderea părului; Acumularea de ceară maro în urechi

Acarienii din urechi sunt ușor de diagnosticat cu ajutorul unui otoscop. Tratamentul constă, de obicei, în curățarea temeinică, dar delicată, a urechilor și aplicarea unui medicament recomandat de medicul veterinar direct în canale. De obicei, este necesar să se repete tratamentul timp de până la trei săptămâni pentru a ucide toți noii puii.

Purici

Saliva lăsată în urmă atunci când un purice mușcă o pisică provoacă o reacție de mâncărime numită dermatită alergică la purici, care face ca pisicile să se scarpine ca nebunele. Deși căderea părului poate apărea oriunde pe corp, capul, părul de pe fața pisicii și urechile sunt deosebit de vulnerabile la pierderea părului atunci când pisicile se freacă de mobilă și covoare sau se scarpină la tâmple în încercarea de a găsi o ușurare.

Puricii sunt ușor de detectat prin prezența lor fizică sau prin micile excremente pe care le lasă în blana pisicii dumneavoastră. Infestările pot fi tratate folosind o serie de produse insecticide, inclusiv spray-uri, șampoane, dip-uri și medicamente la fața locului, cum ar fi Frontline pentru pisici.

Ringworm

Contrar numelui său, tegumentul inelar nu este un vierme. Este de fapt o infecție fungică care provoacă mâncărimi și care trăiește în foliculii de păr și se hrănește cu celule moarte. Pe măsură ce ciuperca se populează în arborele de păr, acesta se rupe la nivelul pielii și lasă pete de chelie. Uneori apar pete cruste în jurul urechilor și în alte zone afectate. 

Tegumentul inelar este foarte contagios și poate fi diagnosticat prin cultivarea părului pentru ciuperca respectivă. Există o serie de tratamente posibile pentru a elimina infecția.

Acestea includ: Aplicarea unei cure de dipuri cu sulf de var; Administrarea de tablete de griseofulvin, conform recomandării medicului veterinar; Aplicarea unui unguent topic, cum ar fi miconazolul; Șampoane antifungice

Mange

Manga este un alt tip de infestare contagioasă cu acarieni care provoacă mâncărimi intense, în special în jurul feței, urechilor și gâtului. 

Pielea din zonele afectate prezintă o bună parte din căderea părului, iar pielea începe de obicei să se acopere cu un fel de crustă galben-cenușie, asemănătoare cu un caz grav de eczemă.

Mania felină este împărțită în două tipuri: notoedrică și demodectică. Oricare dintre cele două tipuri este diagnosticată prin prelevarea unei julituri de piele din zona afectată și vizualizarea acesteia sub lupă pentru a se detecta prezența acarienilor. 

În funcție de tipul de mangă, poate fi necesar să se tundă blana lungă și să se aplice o baie de sulf de var o dată pe săptămână până când răzuirile ulterioare ale pielii arată că acarienii au dispărut. Tratamentele pot fi repetate de până la șase-opt ori pentru a vindeca infestarea, informează lovetoknowpets.com.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

6 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

7 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

8 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

9 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

10 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

11 ore ago

Parteneri