Din cuprinsul articolului
Ce animale sunt sufletele pereche ale persoanelor singure! De nenumărate ori, pisicile au devenit salvatoarele stăpanilor lor și au devenit sufletele pereche ale persoanelor singure.Aducerea unei pisici intr-o familie in care toti membrii o asteapta reprezinta un subiect de interes comun. In sanul unui cuplu care trece prin anumite probleme, prezenta calma a unei pisici dezvolta exprimarea tandretei, a dorintei de a asculta si a sensibilitatii fiecaruia cu privire la celalalt.
Karen Allen, cercetator in domeniul Medicinei la Universitatea din Buffalo din Statele Unite, afirma ca pisica joaca un rol-tampon asupra efectelor patogene ale stresului. Doctorul sud-african J.S.J. Odendaal spune ca interactiunea cu o pisica creste nivelul a cinci agenti chimici naturali prezenti in creier. Aceste substante sunt responsabile cu sentimentele caldurii, securitatii si actioneaza asupra stresului. Atți cercetători au demonstrat ca atentia concentrata asupra pisicilor atenueaza gandurile rele, angoasa si sentimentele depresive.
Oamenii de știință au demonstrat ca actiunea de a se ocupa in fiecare zi de o pisica reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor din sange, scade tensiunea arteriala si reduce riscurile maladiilor cardiace.Persoanele in varsta care traiesc izolate, dar care au pisici manifesta niveluri de tensiune arteriala similare cu cele ale tinerelor care au multe contacte sociale, cu prietenii, cu familia.Mai mult, felinele incetinesc efectele imbatranirii asupra functiei cardiovasculare si aduc persoanelor varstnice izolate efecte psihologice la fel de benefice ca si un cadru familial.
Dupa 7 ani de studiu, Dennis R. Ownby, responsabil al Sectiei Alergologie si Imunologie de la Universitatea din Georgia, a ajuns la concluzia ca, atunci cand sunt expusi zilnic pisicilor sau altor animale, copiii se confrunta cu endotoxine, care sunt cunoscute pentru consolidarea sistemului lor imunitar.Profesorul Giovanni Ballarini, de la Universitatea din Parma, Italia, este doctor veterinar si zooantropolog, iar studiile sale stiintifice au demonstrat ca persoanele care detin pisici nu sufera asa de des de guturai, dureri de cap si alte maladii comparativ cu restul populatiei.Conform unui articol publicat in Lancet – un important ziar medical -, copiii crescuti in acelasi mediu cu pisicile dezvolta o mai buna rezistenta contra maladiilor de tot felul si nu sunt motivul alergiilor dupa varsta de 7 ani. Dupa Sunday Telegraph din 18 martie 2001 exista noi probe stiintifice conform carora rezonanta torsului asupra corpului intareste oasele. Acest remediu a fost demonstrat pe persoane care sufereau de osteoporoza, carora durerile li s-au estompat.
A putut fi constatat cu usurinta ca efectele benefice ale pisicilor asupra fizicului si moralului imbunatatesc recuperarile pacientilor dupa interventii chirurgicale importante. In acest sens, la centrul spitalicesc Georges Clémenceau de la Montaigu, in 1996, o pisica, numita Minette, se plimba pe culoarele etajului II. Marie-Annick Brachet afirma: Familiile sunt mereu surprinse placut de prezenta Minettei… Minette ii inveseleste mult pe rezidenti… Ea se lasa usor manipulata de catre ei si sta pe genunchii lor. Se suie pe o masa pentru ca rezidentii sa se joace cu ea dupa-amiaza, iar seara face turul de garda. Stim de mai multi ani ca posesia unui animal de companie este legata de o mai buna insanatosire dupa un atac cardiac, marturiseste Karen Allen, cercetator in Medicina de la Universitatea din Buffalo din Statele Unite.
Pisicile isi imbarbateaza stapanii in momentele lor de solitudine. Pisicile ii fac sa zambeasca si raman in jurul lucratorilor care muncesc singuri: scriitori, gradinari, olari etc. Daca va multumiti doar sa va hraniti pisica si nu-i acordati o atentie minima, ii veti inspira sentimentul ca locuinta dumneavoastra este doar un restaurant si un dormitor comun. Dar, daca o mangaiati mereu pentru a-i arata afectiunea dumneavoastra, ea se va arata la fel de afectuoasa.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…