Din cuprinsul articolului
Ce este acneea la câini. Acneea câinelui este exact ceea ce pare a fi: coșuri pe căței. Din punct de vedere tehnic, se numește foliculită de bot și furunculoză. Acneea câinelui apare atunci când foliculii de păr devin inflamați, sensibili și iritați, ceea ce duce la o erupție pe buze, bărbie și bot. Acei foliculi se pot rupe apoi și se pot infecta, provocând și mai multă iritație și simptome asemănătoare manei.
Rasa. Genetica joacă un factor aici cu o predispoziție pentru bolile de piele. Rasele cu părul scurt sunt mai predispuse la acnee canină decât altele. Bulldogii, boxerii, Marele Danez, Rottweilerii și Doberman pinscherii sunt unele dintre rasele care sunt mai susceptibile de a avea probleme.
Traumatisme ale pielii. Atunci când pielea din jurul bărbiei și gurii unui câine este deteriorată prin frecare sau zgâriere, foliculii de păr pot fi iritați, cauzând formarea acneei.
Igiena. O acumulare de celule moarte ale pielii, de uleiuri naturale și de bacterii din cauza unei igiene precare poate duce la înfundarea foliculilor. Mai ales la rasele cu pliuri de piele în jurul gurii, este important să păstrați o botă curată și uscată.
Hormoni. La fel ca la oamenii puberi, unele tipuri de acnee la câini sunt rezultatul fluctuației hormonilor. Deși, acest lucru este cel mai frecvent la căței în jurul vârstei de 5-8 luni.
Alergiile. O reacție alergică la mâncarea sau la mediul înconjurător al câinelui dumneavoastră se poate manifesta pe piele sub formă de acnee.
Dacă câinele tău are o erupție de acnee, vei putea să o vezi. O bărbie și buze umflate, roșii și umflate sunt cel mai frecvent semn. Pot exista chiar și puncte albe pline de puroi (numite pustule) sau puncte negre.
Acneea este nebunește iritantă. Așa că este posibil ca câinele tău să se lăbărțeze sau să se mănânce la față mai mult decât în mod normal. S-ar putea să-și frece fața de obiecte sau de podea pentru a se scărpina de senzația de mâncărime. Leziunile pot fi, de asemenea, sensibile la atingere, potrivit betterpet.
Dacă nu sunteți sigur, este întotdeauna cel mai bine să cereți opinia unui profesionist. Cel mai probabil, medicul veterinar va fi capabil să vă diagnosticheze cățelul doar uitându-se la pielea iritată. Acesta va putea determina dacă este nevoie de teste suplimentare pentru a exclude alte afecțiuni și va putea prescrie orice medicament necesar.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…