Sari la conținut
Home » Ce este anestezia? Este des folosită în medicina veterinară

Ce este anestezia? Este des folosită în medicina veterinară

Ce este anestezia?

Ce este anestezia? Anestezia reprezintă o inovație esențială în medicină, care a permis efectuarea intervențiilor chirurgicale de la cele mai simple.

Cum ar fi operațiile asupra diferitelor organe ale corpului, fără ca pacientul să simtă durere și cu o recuperare rapidă post-operatorie.

Ce este anestezia?

În medicina umană și veterinară, anestezia trebuie să îndeplinească trei obiective importante:

  1. Analgezie: Anestezia trebuie să elimine durerea. Pacientul nu trebuie să simtă durere în timpul intervenției chirurgicale.
  2. Amnezie / Inconștiență: Anestezia trebuie să aducă pacientul într-o stare de inconștiență sau să împiedice înmagazinarea de informații. Pacientul nu trebuie să-și amintească sau să aibă conștiență de intervenția chirurgicală.
  3. Imobilizare: Anestezia trebuie să prevină mișcarea pacientului în timpul operației. Acest lucru este crucial pentru a permite chirurgilor să efectueze procedura cu precizie.

Când vine vorba de anestezia la câini și pisici, există schimbări fiziologice majore care afectează întregul organism al pacientului. Aceste schimbări includ încetinirea sistemului nervos central.

Precum și funcțiile organelor cum ar fi plămânii (scăderea frecvenței respiratorii), inima (scăderea frecvenței cardiace) și sistemul gastrointestinal, al cărui motilitate scade.

Este esențial ca aceste organe să fie sănătoase și funcționale pentru a evita complicațiile

Întregul metabolism devine mai lent. Aceste modificări fiziologice pot reprezenta o amenințare pentru viața pacientului dacă organele nu funcționează în mod optim.

Deoarece majoritatea substanțelor anestezice sunt metabolizate la nivel hepatic și eliminate la nivel renal.

Prin urmare, este esențial ca aceste organe să fie sănătoase și funcționale pentru a evita complicațiile.

Pregătirea pacientului pentru anestezie este o etapă crucială. Ea începe cu o examinare preoperatorie și implică mai multe aspecte, inclusiv vârsta pacientului, rasa, greutatea și istoricul medical al acestuia.

Este important să se cunoască afecțiunile anterioare, intervențiile chirurgicale și medicamentele pe care le ia pacientul în prezent, deoarece acestea pot influența anestezia și procedura în sine.

Prin urmare, un medic veterinar trebuie să fie bine informat cu privire la starea generală a pacientului înainte de a efectua anestezia, conform veterinarladomiciliu.ro.