Lumea animalelor

Ce face ca un animal să fie o reptilă? Totul se reduce la aceste caracteristici

Petrecem mult timp în preajma altor oameni și a animalelor noastre de companie, însă majoritatea dintre noi știm surprinzător de puțin despre cum funcționează regnul animal.

Care dintre companionii noștri sunt mamifere, care sunt reptile și care sunt amfibieni?

Poate fi complicat să ne dăm seama de acest lucru, mai ales atunci când ajungem la creaturi care aparțin unei categorii diferite decât ne-am aștepta (cum ar fi salamandrele, un amfibian).

S-ar putea să vă puteți da seama rapid care sunt mamiferele, deoarece noi suntem cei pufoși. Hamsterii, câinii se încadrează în această categorie asta are mai ales sens pentru noi. La fel și cu păsările, care par să meargă toate împreună, chiar și pinguinul și struțul.

sursă foto: pawtracks.com

Totuși, este mult mai dificil atunci când ne uităm la amfibieni și reptile, deoarece nu par la fel de distincte unele de altele. Dar există câteva lucruri care diferențiază reptilele și câteva moduri cheie prin care vă puteți da seama din ce categorii face parte fiecare.

Ce sunt reptilele?

Reptilele provin dintr-o parte specială a regnului animal numită vertebrate. Aceasta include, de asemenea, mamiferele ca noi, peștii, păsările și amfibienii. Ceea ce ne face unici este faptul că toți avem coloană vertebrală (de aici și partea de vertebrate) care ne permite să mergem, să înotăm și să zburăm.

Alte animale, cum ar fi insectele, fac acest lucru în mod diferit, deoarece au exoschelete. Așadar, reptilele sunt unul dintre cele cinci grupuri care includ, de asemenea, oamenii și, cu siguranță, majoritatea animalelor de companie pe care le avem în gospodărie (cu excepția cazului în care aveți o tarantulă).

Ce animale sunt reptile?

Reptilele includ o varietate ciudată de animale care nu par să lucreze neapărat împreună. La urma urmei, oare broaștele țestoase, șopârlele și aligatorii chiar seamănă atât de mult? Dar dacă teuiți mai cu atenție, vezi că au câteva lucruri în comun care le separă și de alte animale.

sursă foto: pawtracks.com

Printre alte reptile se numără broaștele țestoase, crocodilii, șerpii și mulți dinozauri. Așa este; dinozaurii, celebrele animale dispărute, făceau și ei parte din acest grup, deși aveau câteva diferențe destul de mari față de fauna reptiliană modernă.

Care sunt caracteristicile reptilelor?

OK, deci ce anume face ca o reptilă să fie o reptilă, dacă nu arată sau se comportă atât de mult la fel? Ce au în comun o broască țestoasă de mare și un șarpe cu clopoței?

În primul rând, toate au sânge rece, cel puțin în prezent. Este posibil să fi existat și altele în istorie care aveau sânge cald, cum ar fi unii dinozauri.

aptul că au sânge rece înseamnă că nu-și produc propria căldură, așa cum facem noi. Oamenii nu au nevoie să intre într-o saună pentru a se menține la o temperatură caldă (deși noi încă o recomandăm).

Dar dragonul tău bărbos trebuie să absoarbă căldura din mediul înconjurător pentru a se menține cald și va încetini drastic și chiar va intra în hibernare dacă îi este prea frig.

Ce sunt crocodilii?

Sângele rece este principalul lucru pe care aceste fiare îl au în comun, dar există mai mulți factori pe care majoritatea îi prezintă.

De exemplu, aproape toate reptilele depun ouă, deși câțiva șerpi dau naștere unor pui vii. De asemenea, ele au în general o piele aspră, diferită de solzii de pește, de blana mamiferelor, de penele păsărilor sau de pielea alunecoasă a amfibienilor care trebuie să rămână umedă.

În cele din urmă, multe reptile trăiesc în apă sau în apropierea ei. Broaștele țestoase, șerpii de apă, iguanele marine și crocodilii își petrec cea mai mare parte a timpului în apă. Desigur, unii șerpi și șopârle de deșert nu se apropie de ocean, așa că, cu siguranță, nu este întotdeauna așa.

Care este diferența dintre reptile și amfibieni?

Dacă ați urmărit parcursul, știți că reptilele și amfibienii au destul de multe în comun: toate sunt tetrapode cu sânge rece, ceea ce înseamnă patru picioare. Totuși, câteva lucruri ne ajută să facem distincția între ele. Gândiți-vă la broasca țestoasă de mare față de o broască acvatică.

Ambele își petrec aproape toată viața sub apă, dar totuși respiră aer prin plămâni. Iată care este diferența: broaștele nu au început așa.

Stadiul lor larvar este acela de a fi mormoloc, un animal care respiră prin branhii și care poate supraviețui doar în apă. Apoi cresc, își pierd branhiile și, de obicei, își petrec o parte din viața de adult pe uscat. Broaștele țestoase de mare sunt opuse, deoarece merg pe uscat pentru a depune ouă, care eclozează ca mini-țestoase, la fel ca și exemplarele lor adulte.

sursă foto: pawtracks.com

Aceste caracteristici speciale vin și cu câteva nevoi cruciale de îngrijire. Nu uitați că reptila de companie nu se poate menține caldă fără o sursă de căldură, așa că este necesar să includeți o lampă de încălzire sau un tampon într-un colț al acvariului și o zonă răcoroasă pentru odihnă.

În plus, multe dintre aceste creaturi au nevoie de o sursă de apă sau chiar de un acvariu plin de apă în cazul speciilor de broaște țestoase acvatice, cum ar fi țestoasa cu urechi roșii. În cele din urmă, dacă vă decideți să le înmulțiți, va trebui să mențineți cu atenție ouăle într-o zonă uscată pentru a preveni apariția mucegaiului. Prietenului tău reptilian îi va plăcea să aibă grijă de cerințele sale particulare.

Recent Posts

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

17 ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

19 ore ago

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Cererea crescut semnificativ, iar piața neagră a explodat

Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…

20 de ore ago

De ce își înfige pisica ghearele în diverse obiecte? Diferite gesturi și comportamente ale pisicii

Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…

21 de ore ago

Cluj: campanie gratuită de sterilizare câinilor și pisicilor cu stăpân

Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…

22 de ore ago