Din cuprinsul articolului
Câinele stă întins pe burtă. Adesea, câinii stau întinși pe burtă, cu picioarele din spate extinse în spate. Este o posură drăguță, dar poate fi și un motiv de îngrijorare. Această poziție ciudată nu ese neapărat un semnal de alarmă.
Dar este posibil să fiți nevoiți să contactați medicul veterinar dacă observați că animalul dvs. se confruntă cu alte probleme.
Când câinele tău stă întins pe burtă, cu picioarele din spate extinse în spate, seamănă teribil de mult cu poziția Sfinxului!
Este o poziție care poate arăta uneori diferit. De exemplu:
– Întinderea completă: Când câinele stă întins pe burtă cu ambele picioare din spate extinse în spatele lui.
– Întinderea pe jumătate: Atunci când câinele adoptă poziția u un picior din spate întins și celălalt băgat sub corp.
– Întinderea pe lateral: Atunci când câinele stă întins pe burtă cu unul sau ambele picioare îndreptate într-o parte, în loc să le țină drepte în spatele său
Nu se poate nega faptul că această poziție este drăguță, dar de ce o fac câinii? După cum se pare, depinde de rasa și vârsta câinelui tău.
Potrivit National Canine Research Association of America (NCRAOA), mai multe rase mici, cum ar fi corgi și chihuahua, pot avea mai multă flexibilitate a picioarelor decât alți căței. Pentru ei, poate fi o poziție normală de culcare sau o întindere bună.
Pentru cățeii ale căror rase nu se încadrează în această categorie, asumarea unei astfel de poziții poate fi un semn pozitiv, negativ sau complet neutru. De cele mai multe ori, însă, nu este un motiv de îngrijorare. Potrivit Top Dog Health, este posibil să observați cățeii mai tineri care se întind astfel mai des decât cei mai în vârstă. Dar asta doar pentru că cei mai tineri tind să fie mai flexibili.
Orice câine poate obține o întindere plăcută din această poziție. Dar se pot întinde astfel și pentru a se răcori. S-ar putea îi fie doar prea cald dacă îl observi cu burta în jos pe o suprafață rece, cum ar fi gresia.
Deși poziția nu semnalează adesea o problemă, ar putea merita atenție dacă observați că animalul dvs. a preluat brusc acest comportament. De exemplu, un câine mai în vârstă ar putea face acest lucru din cauza disconfortului.
Cel mai adesea ar putea să se confrunte cu o problemă musculară sau articulară care îl face să vrea să se întindă. NCRAOA notează că o astfel de poziție l-ar putea ajuta atunci când are o rană. Un șold sau un genunchi cu artroză. Sau chiar când începe să se manifeste începutul displaziei de șold.
Pentru a determina dacă acesta este cazul, urmăriți-le cu atenție mersul lor. Dar și orice diferențe de comportament. În cele din urmă, o vizită la veterinar nu strică niciodată!
Dacă știți deja că animalul dvs. se confruntă cu artrita sau displazia de șold, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a-l face să se simtă cât mai confortabil posibil. Nu trebuie să îl mutați dacă intinde în poziția descrisă. Dar un pat pentru câini sau un loc pe canapea, de exemplu, poate oferi mai multă amortizare pe articulațiile lor. În unele cazuri mai severe, terapia fizică sau suplimentele pentru articulații pot îmbunătăți și ele starea de sănătate a câinelui, conform pawtracks.com.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…