Din cuprinsul articolului
„Anxietatea de separare” este una dintre acele expresii care și-au făcut loc în cultura populară și, ca mulți termeni comuni, ar avea nevoie de câteva clarificări. Un câine cu anxietate de separare adevărată este diferit de un câine care te urmărește peste tot acasă sau de un câine care se supără când pleci, dar apoi se relaxează.
Un câine cu anxietate de separare este câinele care se află într-o stare de panică deoarece este lăsat singur. De ce are câinele meu anxietate de separare? Este vina mea?
De multe ori nu este „vina” unei familii iubitoare. Unii dintre cei mai comuni factori includ:
Faptul că a fost returnat la un adăpost pentru animale după o adopție inițială; Schimbări în componența familiei, cum ar fi un deces, o naștere sau un copil care pleacă la facultate; schimbări majore în rutina unei familii, cum ar fi întoarcerea la serviciu după o perioadă de șomaj sau după o pauză de vară; traumatismul din copilărie, cum ar fi malnutriția sau faptul că a fost transportat în cealaltă parte a țării.
Unii câini, din cauza creșterii sau a altor factori genetici, sunt pur și simplu predispuși la suferința de izolare. La urma urmei, iubim câinii pentru dorința lor de a ne fi tovarăși constanți; nu este vina lor că trăim într-o lume care nu ne permite să îi ținem tot timpul lângă noi!
Agresivitatea este cel mai periculos simptom al anxietății câinelui. Ea poate fi țintită direct sau indirect. Vizarea directă este atunci când ptrupedul se comportă agresiv față de alte animale și oameni.
Țintirea indirectă este, de asemenea, periculoasă și se întâmplă atunci când o persoană intervine între câinele agresiv și, de exemplu, un alt câine. Comportamentele agresive, cum ar fi lătratul și mârâitul, pot duce la situații mult mai periculoase și, în cele din urmă, la rănirea altor oameni și câini.
Urinarea și defecarea. Câinele dumneavoastră poate fi dresat la oliță chiar înainte de vârsta de 6 luni, dar dacă se confruntă cu simptome de anxietate de separare, este posibil să facă în continuare pipi sau caca în casă. Este doar un semn al anxietății lor și o mare frustrare pentru noi, potrivit rover.com.
Se comportă distructiv. Comportamentul distructiv este, de asemenea, destul de comun în cazul anxietății de separare. Acesta rezultă din încercarea câinelui de a scăpa și de a vă urmări și se întâmplă de obicei în jurul ușilor și ferestrelor. Unele cazuri severe se termină chiar prin faptul că câinele se rănește singur. Evadarea din cuștile pentru câini, de la uși și ferestre poate duce la răniri!
sursă foto: rover.com; câine care suferă de depresie
Depresia este a doua cea mai mare problemă care apare din cauza anxietății de separare. Depresia este destul de comună pentru câinii care se simt singuri pentru perioade lungi de timp.
Unii dintre ei suferă chiar de depresie pe termen lung! Aceste simptome sunt aceleași ca și în cazul oamenilor: devin inactivi, retrași și mănâncă în pat, plâng noaptea… Vei vedea cum câinele tău doarme tot timpul, iar acesta este un semnal de alarmă.
Ați auzit vreodată că animalele de companie și stăpânii lor sunt la fel? Cu siguranță…
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…