Din cuprinsul articolului
Ce mănâncă vulturii? Termenul de păsări de pradă se referă la toate păsările care vânează și se hrănesc în mod activ cu alte vertebrate. Ele se caracterizează prin anumite trăsături fizice, cum ar fi ciocurile cu vârfuri în formă de cârlige și gheare ascuțite și curbate, precum și prin ochiul ascuțit pentru reperarea prăzii. Există multe specii de păsări din acest grup, dar vulturii sunt una dintre cele mai reprezentative. Încă din epoca babiloniană, vulturii au simbolizat războiul și puterea imperială, datorită forței lor.
Vulturii aparțin mai multor grupuri de genuri, iar în prezent există în total 68 de specii de vulturi. Vulturii sunt foarte răspândiți, dar majoritatea speciilor sunt originare din Eurasia și Africa. Să aruncăm o privire mai atentă asupra unor caracteristici principale ale vulturilor:
Unele specii de vulturi sunt printre cele mai mari păsări de pradă din lume. Vulturul cu coada cuneiformă (Aquila audax), de exemplu, are o anvergură a aripilor de 2,84 m (9,32 ft) și este originar din Australia. Vulturul auriu (Aquila chrysaetos), pe de altă parte, este comun în Europa, America de Nord și Asia și are o anvergură maximă a aripilor de 2,34 m (7,68 ft).
Cele mai mici specii, cum ar fi vulturul încălțat (Hieraaetus pennatus), ating greutăți de 770 g (1,70 lb.). Vulturul de mare Steller (Haliaeetus pelagicus), pe de altă parte, poate cântări până la 9.500 g (20,9 lb.). În general, femelele sunt mai mari decât masculii.
Culoarea aripilor lor variază de la o specie la alta, dar, de obicei, acestea tind să fie maro închis și negre, cu ceva alb, auriu sau galben.
Ca toate păsările de pradă, vulturii au ciocuri robuste, puternice și ascuțite, ideale pentru a-și sfâșia prada. De asemenea, au picioare puternice și musculoase și gheare puternice.
Acest lucru le permite vulturilor să detecteze potențialele prăzi la distanțe mari.
Se găsesc în păduri luxuriante, zone aride, câmpii aluviale, mlaștini, regiuni muntoase, semideserturi, savane împădurite și chiar în zone urbane.
Există patru grupuri majore de vulturi: vulturul pescăresc, vulturul încălțat, vulturul șarpe și vulturul uriaș de pădure.
Se împerechează pe viață și folosesc același cuib în fiecare an. De obicei, cuibăresc în locuri inaccesibile și incubează un mic cuib de ouă timp de șase până la opt săptămâni.
Vulturii sunt carnivori cu o dietă foarte variată, care depinde de ecosistemul în care se află și de animalele care trăiesc acolo. În general, însă, putem spune că dieta lor constă în principal din mamifere și păsări, pe care le consumă atât în viață, cât și sub formă de cariere. Printre animalele cu care se hrănesc acvilele se numără:
Mamifere: ratoni, rozătoare, arici, veverițe, câini de preerie, porcușori de Guineea, iepuri, hamsteri, gerbili, lipitori de zahăr etc.
Reptile: șerpi, broaște, salamandre, șopârle și cameleoni, potrivit animalwised.
Păsări: rațe, bufnițe, pui de pasăre, țipătoare, porumbei, vrăbii, păsări cântătoare, prepelițe, cinteze, porumbei, ciori, corbi, găini, maimuțe etc.
Specii mari: pui de căprioară, maimuțe, leneși, lilieci, civet, veverițe zburătoare și macaci.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…