Sari la conținut
Home » Ce plante sunt otrăvitoare pentru rozătoare?

Ce plante sunt otrăvitoare pentru rozătoare?

Porcușorii de guineea mușcă?

Ce plante sunt otrăvitoare pentru rozătoare? În timpul sezonului estival, mulți mici rozătoare și animale de companie se bucură de libertate în grădină. Cu toate acestea, nu toate plantele din grădină sunt sigure pentru acești prieteni blănoși.

Este important să verifici regulat grădina pentru a identifica eventualele plante otrăvitoare care ar putea reprezenta un pericol.

Ce plante sunt otrăvitoare pentru rozătoare?

Presența anumitor flori și plante leguminoase în grădină poate fi periculoasă pentru animalele tale de companie. De aceea, ar trebui să delimitezi o zonă de joacă sigură pentru ei, pentru a preveni tentația de a gusta plantele tale.

Un țarc de exterior poate fi o soluție eficientă pentru a le oferi un spațiu sigur pentru mișcare în aer liber, astfel încât să se poată antrena și săpa fericite, fără să-ți faci griji că vor deteriora mobilierul, cablurile sau vor scăpa din curte.

Există mai multe plante otrăvitoare pentru rozătoare, printre care se numără:

– Ferigă
– Rușcuță
– Usturoi de lemn
– Laur de munte
– Diferite tipuri de fasole
– Jirul
– Cimișir
– Iederă
– Degetar
– Caprifoi
– Iedera otrăvitoare
– Loniceră
– Brândușa de toamnă
– Soc
– Laur englezesc
– Șofran
– Lăcrămioare
– Narcise
– Narcisa galbenă
– Oleandru
– Nemțișorul de câmp
– Iris
– Sulfină
– Beladona
– Lalele

Este recomandat să plantezi în grădină numai plante sigure

Dacă ai un animal de companie care are tendința de a gusta plante, este recomandat să plantezi în grădină numai plante sigure sau să delimitarea zona accesibilă pentru acesta, astfel încât să nu aibă contact cu plantele otrăvitoare.

Aceste plante pot provoca, în funcție de specie, simptome precum diaree severă și, în cel mai grav caz, stop cardiac. Dacă observi simptome de otrăvire la animalul tău, cum ar fi diaree, fecale cu sânge, vărsături, crampe și tremurături, consultă imediat un medic veterinar.

Este bine să monitorizezi animalul tău și să contactezi un medic veterinar imediat în caz de ingestie sau apariția simptomelor de otrăvire, conform zooplus.ro.