Stiati ca

Ce probleme semnalează urletul câinelui tău? Învățați să controlați situația

Urletul este modul câinelui tău de a comunica cu tine și cu lumea. Câinii urlă pentru a atrage atenția, pentru a intra în contact cu alți câini și pentru a-și anunța prezența.

Urletul este instinctual și poate fi natural sau declanșat de o problemă de fond. De exemplu, unii câini răspund astfel la sunetele ascuțite, cum ar fi sirenele de urgență sau instrumentele muzicale. Urletul excesiv poate fi însă un semn că patrupedul tău are probleme.

Problemele care trebuie excluse primele

Ar putea exista o varietate de motive pentru care câinele tău urlă. Urletul poate fi un simptom al anxietății generate de separare. Vecinii se pot plânge de urlete excesive în timp ce ești plecat sau la serviciu.

De asemenea, dacă animalul tău este lăsat singur sau este departe de tine, este posibil să fie agita. Sau să aibă un comportament distructiv, să murdărească casa sau să aibă depresie.

Comportamentul din cauza anxietății generat de separare nu ar trebui să fie pedepsit aspru. Identificați problema și faceți aranjamentele necesare pentru ca animalul să se simtă în siguranță în casa sa.

Dacă are anxietate de separare, atunci este în mod constant în suferință când este singur. Acest lucru ar putea fi declanșat de faptul că o persoană îi părăsește. Sau că petrece prea mult timp afară, departe de familie.

Ar putea exista și un motiv medical în spatele urletului câinelui tău. Dacă începe brusc să urle frecvent, ar putea fi vorba de faptul că vă spune că este rănit sau bolnav. Căutați semnele sau cauzele suferinței câinelui. Dacă nu găsiți nimic, ar trebui să programați o vizită la veterinar pentru a exclude o boală sau o rană.

Ce trebuie să faci în legătură cu urletul excesiv

Dacă animalul tău urlă atunci când aude un sunet ascuțit, de la o sirenă, de exemplu, el le spune tuturor că a auzit sunetul și că este gata să răspundă. Este modul lor instinctiv de a spune că sunt conștienți de împrejurimile lor.

Dacă urletul este generat de ce simte câinele tău în legătură cu o situație, va trebui să îi schimbați motivația și sentimentele. Acest lucru nu este ușor de făcut. Dar poate fi realizat prin consecvență și perseverență.

Desensibilizarea și contracondiționarea sunt tratamente comune pentru frici, anxietate, fobii și agresivitate. Scopul este de a vă face câinele să își schimbe mintea sau sentimentele cu privire la un anumit declanșator. Dacă nu vă descurcați, un veterinar sau un specialist în dresaj vă poate ajuta.

Cum îl poți dezvăța să urle

Caine interest care miroase un bol cu mâncare

Unii câini se vor prinde de faptul că îți pot atrage atenția prin urlete. Este posibil ca ei să încerce să vă alerteze în legătură cu un pericol perceput. Sau pur și simplu să vă facă să le umpleți castronul de mâncare.

Oricum ar fi, ei încearcă să comunice cu tin. Poate părea drăguț la început. Dar atunci când persistă este posibil să fie nevoie să îi antrenați să își redirecționeze intențiile.

Urletul persistent poate fi enervant pentru tine și pentru vecini. Încercați să ignorați urletul când caută atenție și faceți-l să se simtă invizibil. Această tehnică îi spune că urletul lor nu funcționează.

O altă tactică de dresaj este de a recompensa comportamentul liniștit. Atunci când câinele tău este bine crescut și nu răspunde la sunetele de afară sau la declanșatori dă-i o recompensă sau o jucărie specială.

Pare ciudat să îi dai cățelului tău o recompensă că nu face nimic. Dar pemierearea acestui comportament îi arată modul corect de a atrage atenția ta.

De asemenea, poate fi util să vă învățați câinele să scoată sunete atunci când îi cereți acest lucru.

De exemplu, vă puteți antrena câinele să latre sau să urle atunci când spuneți „Vorbește!”. Și să se liniștească atunci când spuneți „Liniște!”. Laudă-l. atunci când ascultă de comenzile tale. Și ajustrază încet metoda pentru a-l învăța să stea liniștit pentru perioade mai lungi de timp înainte de a-i oferi o recompensă.

Petrece timp cu câinele tău

Urletul excesiv poate indica faptul că animalul tău se simte singur. Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului pentru că sunt sociabili. La fel ca noi!

Dacă animalul tău de companie este lăsat singur timp de multe ore, poate deveni anxios și trist. Când vă întoarceți acasă, oferiți câinelui multă dragoste și atenție. Scoateți-l la plimbare, lucrați la trucuri sau la dresaj și lăsați-l să petreacă mai mult timp de calitate cu voi în casă. Joaca cu el întărește legătura dintre voi și îi ameliorează stresul.

Nu vă fie teamă să apelați la un dresor de câini profesionist certificat dacă nu reușiți să țineți sub control urletul câinelui. Dacă aveți impresia că animlaul reacționează la străini, la alți câini sau la membrii familiei într-un mod negativ, ar putea fi momentul să contactați un specialist. Aceștia vă pot ajuta să găsiți tratamentul potrivit pentru urletul câinelui tău, susțin cei de la webmd.com.

Recent Posts

Limbajul pisicilor: ce comunică pisicile cu poziția cozii lor

Cât de bine cunoști limbajul pisicilor? Află ce încearcă să îți spună blănoșii prin poziția…

24 de minute ago

Lucruri ingenioase de care orice proprietar de pisică are nevoie (în afară de cutia de carton)!

Toți cei care avem pisici știm că sunt creaturi exigente, dar și pretențioase. Și e…

o oră ago

Alimente care sunt periculoase pentru câine: asigurați-vă că nu le va mânca vreodată!

Hrana este unul dintre cei mai importanți factori din viața unui câine. Îi dă energie,…

2 ore ago

Veranda Mall devenit pet friendly! Cum să-ți planifici vizita alături de prietenul blănos

Vești bune pentru iubitorii de animale! De la 1 noiembrie, Veranda Mall a deschis ușile…

3 ore ago

10 semne care arată clar că câinele tău te iubește

Câinii iubesc necondiționat și cel mai adesea își exprimă dragostea în următoarele zece moduri. Câinii…

3 ore ago

Acestea sunt rasele de câini care sunt potrivite chiar dacă locuiți într-un apartament mic

Când vine vorba de animalele de companie în apartament, mărimea contează. Lăbuțele uriașe și labele…

4 ore ago