Sari la conținut
Home » Ce rasă de câine s-ar putea interzice în Regatul Unit?

Ce rasă de câine s-ar putea interzice în Regatul Unit?

Ce rasă de câine s-ar putea interzice în Regatul Unit?

Ce rasă de câine s-ar putea interzice în Regatul Unit? Rishi Sunak, prim-ministrul Regatului Unit, a anunțat că intenționează să interzică câinii din rasa American Bully XL până la sfârșitul anului, în urma unui atac mortal care a avut loc recent. Un bărbat a fost ucis într-un incident care pare să implice un astfel de câine.

Săptămâna trecută, un alt atac, de data aceasta asupra unei fetițe de 11 ani din Birmingham, a fost atribuit unui câine din aceeași rasă. Acest incident a intensificat preocupările legate de siguranța publică.

Ce rasă de câine s-ar putea interzice în Regatul Unit?

Premierul britanic a exprimat într-un mesaj pe Twitter că este evident că Bully Dog prezintă un pericol pentru comunitate. Și că se impune o interdicție pentru a preveni astfel de atacuri violente și a proteja cetățenii.

Rishi Sunak a subliniat că problema nu este doar legată de dresajul inadecvat al unor câini individuali. Dar și de un model de comportament în rasa respectivă, care trebuie abordat în ansamblu.

Un bărbat a fost ucis în centrul Angliei și se presupune că un câine American Bully XL a fost implicat. Un suspect a fost arestat cu suspiciunea de omor prin imprudență.

Grupul Bully Watch susține interzicerea creșterii și vânzării câinilor de talie mare de tip Bully XL. A dezvăluit că această rasă a fost responsabilă pentru peste jumătate din toate atacurile mortale ale câinilor din Marea Britanie anul trecut.

Câinii Bully sunt o rasă periculoasă

Câinii American Bully XL au fost implicați în opt decese începând din 2021, dintre care două au avut loc în acest an.

Această rasă relativ nouă, creată în America între anii 1980 și 1990, a apărut în Regatul Unit în jurul anului 2014. A cunoscut o creștere rapidă în număr în ultimii ani, potrivit grupului Bully Watch.

Prim-ministrul Sunak, a solicitat poliției și experților să definească clar câinii Bully XL. Acesta fiind primul pas către interzicerea lor până la finalul anului.

Organizațiile caritabile pentru protecția animalelor din Regatul Unit susțin că interzicerea anumitor rase de câini nu reprezintă soluția. Ele argumentează că problema principală este reproducerea și creșterea iresponsabilă a câinilor.

Iar guvernul ar trebui să se concentreze pe reglementările privind controlul câinilor și promovarea responsabilității în creșterea și dresajul acestora.

În România, există și canise care vând exemplare din rasa American Bully XL, iar prețul unui astfel de câine poate atinge câteva mii de euro, conform anunțurilor de pe site-urile de vânzări online, potrivit adevarul.ro.