Sari la conținut
Home » Ce stiti despre pisica Khao Manee?

Ce stiti despre pisica Khao Manee?

Pisica Khao Manee este de origine din Thailanda, fiind cunoscuta inca din Antichitate, unde era considerata o pisica aducatoare de noroc, prosperitate si longevitate. Aceasta a castigat in popularitate de-a lungul timpului datorita ochilor de culori diferite. Din acest motiv, in unele parti ale lumii sunt numite si ”Diamond Eyes”.In prezent rasa este in pericol de disparitie, numarul de exemplare este mic
Potrivit petup.ro, pisica din rasa Khao Manee are corpul flexibil si destul de musculos, coada destul de lunga și, la fel si corpul. Membrele anterioare si posterioare sunt musculoase, puternice, nu foarte lungi, se termina cu labute prevazute cu pernite roz, si degete apropiate inzestrare cu gheare retractile. Capul nu este foarte lat, are pometii inalti, fruntea usor convexa si botul de forma patrata. Urechile sunt mijlocii, tinute drept in sus, sunt destul de late la baza si au varfurile rotunjite. Ochii sunt mari si rotunzi, migdalati si putin oblici, unul are coloritul albastru si altul verde-galbui. Exista si exemplare care au ochii de aceeasi nuanta, in majoritatea cazurilor fiind mai ales albastri. Blana este scurta are fire de par albe ca zapada, dar unele exemplare pot prezenta anumite marcaje mai intunecate.
Sunt animale de companie foarte agreabile, recomandate familiilor care au copii deoarece sunt foarte jucause si active. De asemenea sunt sociabile, inteligente si curioase, se ataseaza foarte tare de membrii familiei si mai ales de stapan si sunt triste daca sunt lasate singure acasa. Au multa energie, sunt active si poznase, de aceea pisicile Khao Manee si mai ales exemplarele tinere si mici trebuie mereu supravegheate.
 Blana sa trebuie periata o data pe saptamana, iar urechile si ochii observati cu atentie pentru a fi ingrijiti la timp, astfel prevenindu-se eventualele infectii. Aceasta pisica nu este necesar sa fie imbaiata decat ocazional, atunci cand blanita este suficient de murdara.
La aceasta rasa se poate intampla ca unele exemplare sa aiba probleme cu acuitatea auditiva sau chiar sa nu auda deloc.