Din cuprinsul articolului
Pisicile siameze au forme distincte ale corpului, marcaje și colorații, iar a ști cum să le deosebești reprezintă o abilitate excelentă pentru crescători, proprietari și entuziaști. Dar de ce există atât de multe tipuri?
Rasa Siameză și-a schimbat cu adevărat aspectul în ultimele câteva decenii. Cândva o felină mai degrabă cobby, cu forma capului ca un măr, crescătorii au dezvoltat acum aceste pisici spre linii lungi, elegante și capete în formă de pană.
Există, de asemenea, culori care sunt variații ale modelului tradițional de culori ascuțite, rezultând mai multe tipuri de Siameze. Vedeți câteva dintre aceste feline uimitoare și frumoase.
Pisica siameza „show” are o față distinct triunghiulară sau în formă de pană. Aceste trăsături explică de ce acest tip este numit wedgehead, sau pur și simplu „wedgie”. Liniile lungi devin proeminente atunci când privești fața uneia dintre aceste feline unice. Au unghiuri ascuțite la nivelul feței și un corp delicat și slab.
Siameza AppleHead sau cap de măr
În schimb, tradiționala și populara siameză cu cap de măr este mai corpolentă și are o față mai rotundă.
Dar capul lor nu este singurul lucru diferit la acest tip de pisică siameză, ci au și un corp mult mai robust. Picioarele și cozile lor sunt mai scurte și au o constituție mai musculoasă.
Pisica siameză clasică este cea cu care majoritatea oamenilor sunt familiarizați. Trăsăturile lor se încadrează între „capul de măr” și cel de pană. Clasicele au unghiuri subtile la față și bot, fără a fi la fel de extreme ca cele ale pisicii wedgehead.
Sunt mult mai înalte și mai musculoase decât micuța wedgehead, dar nu la fel de corpolente ca cele ale pisicii apple head.
Nu numai că au diferite tipuri de corp, dar pisica siameză vine și în anumite culori. Cromatica lor nu este însă întotdeauna evidentă. Acest lucru se datorează faptului că toți puii de pisică siameză sunt albi la naștere. „Punctele” lor, sau zonele întunecate de pe față, urechi și coada pisicii , încep să se vadă la câteva săptămâni și devin mai pline în lunile următoare. Atunci se poate distinge care dintre cele patru culori va fi un pisoi.
Seal point au un corp de culoare lebădă cu puncte bogate, maro închis pe față, urechi, labe și coadă. De obicei, există un contrast ridicat între culoarea deschisă a corpului și punctele întunecate, ceea ce face ca aceste pisici să fie incredibil de uimitoare.
Dar Siameza nu este singura rasă care are această colorare; rasele Birman, Balinese și Himalaya, printre altele, pot fi și ele seal points.
Siameza blue point are un corp alb suprapus cu puncte albastre. Nu, coloritul lor nu este albastrul pe care l-ai găsi într-o cutie de colorare; este mai degrabă o nuanță gri-albăstruie.
Au aceste puncte pe față, pe urechi, pe coadă și pe picioare. Puteți găsi puncte albastre în oricare dintre cele trei tipuri de corp.
Siamezele lilac point este cel mai deschis tip de culoare, cu un corp alb suprapus cu puncte gri-roz. Acest tip este foarte strâns înrudit cu blue point, iar unele persoane au probleme în a le diferenția.
Deoarece lilac point este foarte căutată și rară, aceste pisici pot fi incredibil de scumpe.
Siameza chocolate point are puncte calde de culoarea cacao așezate peste o haină de culoare crem pe corp. Aceste pisici sunt adesea confundate cu seal point, dar au o nuanță mai roz a punctelor și un corp foarte palid.
În plus, spre deosebire de seal point, chocolate point nu își întunecă culoarea de-a lungul vieții. În schimb, coloritul corpului lor rămâne de un crem deschis.
Pe lângă cele trei tipuri de corp de pisici siameze și cele patru variante de culoare, există mai multe pisici siameze hibride. Rasa Snowshoe este o încrucișare între Siameză și American Shorthair, iar acestea seamănă foarte mult cu seal point. Culoarea Colorpoint Shorthair este, de asemenea, o rasă distinctă care este, în esență, o pisică siameză lynx point.
Se crede că rasa Siameză provine de la pisicile de templu găsite în ceea ce este Thailanda de astăzi. Rasa a ajuns pentru prima dată în Statele Unite în 1878, când președintele Rutherford B. Hayes a primit o pisică „Siam” de la consulul american aflat în Bangkok.
De atunci, ele ne-au captat imaginația și își aduc grația și frumusețea cu ele oriunde merg. Informații preluate de pe portalul lovetoknowpets.com.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…