Din cuprinsul articolului
Ce trebuie să faci. Odată ce vă decideți să luați un câine dintr-un adăpost în familia dvs., este important să aveți lucrurile în ordine pentru sosirea lui. Experții spun că animalele salvate au nevoie de aproximativ trei zile pentru a se liniști. De trei săptămâni pentru a începe să învețe noi reguli. Și de trei luni pentru a se simți confortabil în noul lor mediu.
Aceste sfaturi și trucuri vă vor ajuta să vă pregătiți pentru tranziția câinelui dvs. Astfel încât să puteți petrece mai mult timp ajutându-l să se.
Chiar dacă câinele dvs. nu este un cățeluș s-ar putea să fiți surprins să aflați câte pericolele ascunse există. Și nu ar trebui să subestimați niciodată ce poate face un câine curios sau anxios.
De aceea, înainte de a lăsa noul câine liber în casa dvs. este recomandat să începeți să îi dați drumul într-un spațiu separat. Care să fie cât departe de agitația din gospodărie.
Aceasta poate fi o cameră liniștită sau un colț mai izolat cu un pat pentru câini. Amintiți-vă că animalul dvs. de companie se obișnuiește cu noua sa familie umană. Poate fi dificil pentru el. De acceea, ar fi bine să plasați în spațiul câinelui câteva jucării atractive. Poate ajuta la ameliorarea anxietății și la reducerea șanselor de comportamente distructive.
De la lese și jucării până la articole de îngrijire, există multe lucruri pe care veți dori să le aveți la îndemână atunci când câinele ajunge acasă. Nu ezitați să întrebați personalul adăpostului orice informație despre la vârsta, rasa sau temperamentul acestuia.
Vânzătorii vă pot recomanda orice veți avea nevoie pentru a se adapta. Apelați la un alt stăpân de câine care are ceva mai multă experiență pentru a face alegerile potrivite.
Dacă ați ales un nume pentru cățelul dumneavoastră, nu este niciodată prea devreme să comandați un medalion personalizat cu numele câinelui, adresa și numărul de telefon.
Unul din trei animale de companie dispare de acasă. De aceea, o zgardă cu o etichetă de identificare este esențială, chiar și pentru animalele de companie care rămân în principal în interior sau în curți îngrădite.
Adăpostul cu care lucrați va menționa probabil și microciparea. Multe adăposturi microcipează animalele de companie înainte de a le trimite acasă. Este biletul de întoarcere acasă al animalului dumneavoastră de companie dacă se pierde și i-a căzut zgarda sau medalionul de identificare.
Alegerea medicului veterinar al cățelului dumneavoastră este o parte esențială pentru viitorul animalului de companiue. Și nu ar trebui să fie o alegere întâmplătoare – nu v-ar plăcea să apelați într-o situație de urgență la un medic despre care nu știți nimic.
Apelați la recomandări sau căutați pe Internet. Apoi reduceți selecția în funcție de factorii care sunt cei mai importanți pentru dumneavoastră. Cum ar fi distanța față de casă și/sau de serviciu, serviciile oferite și costul. Poate fi important pentru dvs. dacă animalul dvs. de companie va vedea același practician la fiecare vizită.
Înainte de a le prezenta un câine copiilor dvs., expliocați-le că trebui să se abțină de la îmbrățișări. Cel puțin un timp. Și să reziste impulsului de a-l trage de coadă și de blană. Și să vorbească cu blândețe cu noul câine. Și să nu îl deranjeze când mănâncă. Și… veți avea mmulte lucruri de explicat. Cu ocazia asta le recapitulați și pentru dvs. și pentru restul adulților din casă.
În primele câteva zile după ce cățelul dvs. ajunge acasă, veți dori să fiți și voi acolo. Desigur, câinele va aprecia puțin timp singur în spațiul lui sigur pentru a se liniști. Dar este important să fiți în apropiere pentru a aborda orice comportament anxios.
Noul dvs. câine va simți o mulțime de emoții noi. Cum ar fi entuziasmul, dar probabil și frica și confuzia. Așadar, primele zile nu sunt momentul potrivit pentru vizitatori. Mai degrabă, planificați câteva zile liniștite acasă pentru a vă acomoda împreună, recomandă thesprucepets.com.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…