Categories: Lumea animalelor

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un acvariu. De la greutate până la numărul de pești

De prea multe ori, noii proprietari de acvarii au o primă experiență neplăcută cu noul lor acvariu și renunță aproape înainte de a începe. Luați în considerare factorii de bază descriși mai jos și înainte de achiziție pentru a evita capcanele comune.

Pesti acvariu: Foto credit: unsplash.com

Chiar și pentru proprietarul experimentat de acvariu, planificarea este o idee bună. Două dintre cele mai importante și mai de bază aspecte care trebuie luate în considerare atunci când se instalează un nou acvariu sunt costul și dimensiunea. În ambele cazuri, oamenii subestimează, de obicei, ceea ce este necesar și pot face compromisuri care cauzează probleme mai târziu.

Costul

Potențialii proprietari de acvarii văd adesea eticheta de preț a unui pachet special și presupun că pot începe cu sute de lei. Nu vă lăsați păcăliți crezând că veți începe în acest hobby cu 200 de lei sau mai puțin. În mod realist, va costa cel puți 700 de lei pentru a obține un acvariu cu echipament decent.

Dacă această investiție este prea piperată pentru bugetul dumneavoastră, este înțelept să economisiți până când veți dispune de fondurile necesare pentru a obține tot ce aveți nevoie. O modalitate bună de a începe este să faceți o listă de verificare a ceea ce aveți nevoie.

Faceți o listă de verificare

Cheltuielile includ acvariul și suportul, hota și lumina, încălzitorul, termometrul, filtrul, pietrișul, decorațiunile, tratamentul apei, kitul de testare a apei, plasa și produsele de curățare. Toate acestea în plus față de pești, precum și de hrana lor. Faceți o listă de verificare amănunțită și mergeți online sau la un magazin de animale de companie, apoi notați costurile pentru toate articolele care vă interesează. Stați jos și stabiliți care este costul final înainte de a lua o decizie. S-ar putea să fiți surprins să vedeți costul total real.

sursă foto: Times.com

Dacă bugetul este foarte strâns, o altă opțiune este să cereți ajutor. Luați lista de verificare a ceea ce vă trebuie și anunțați-vă prietenii și familia că ați dori articole din acea listă pentru ziua de naștere, absolvire sau ca un cadou de sărbători. În acest fel, puteți începe fără a fi nevoit să optați pentru echipamente inferioare, iar familia vă poate oferi ceva ce știe că vă doriți. Poate că vă vor face o surpriză și vă vor oferi articolele fără să aștepte o ocazie specială.

O altă opțiune este să căutați echipamente folosite. Fiți conștienți de faptul că rezervoarele folosite pot avea scurgeri, iar încălzitoarele sau filtrele pot să nu funcționeze deloc și este dificil să le testați înainte de a le cumpăra. Așadar, puneți întrebări în avans și nu plătiți mai mult de 50 la sută din prețul original pentru orice lucru folosit. Nu vă temeți prea mult de sticla sau decorațiunile murdare, deoarece acestea pot fi ușor de curățat. Cu toate acestea, zgârieturile și crăpăturile nu pot fi rectificate, așa că verificați cu atenție dacă echipamentele folosite sunt deteriorate.

Dimensiune ideale pentru acvariu

Evitați rezervoarele sub 20 de litri dacă sunteți proprietarul unui acvariu pentru prima dată. Acvariile mici sunt mult mai dificil de gestionat decât cele mai mari, deoarece toxinele se pot acumula foarte repede în volumul mic de apă. Schimbările de temperatură și de chimie a apei pot apărea, de asemenea, foarte repede atunci când există mai puțini litri de apă. Trebuie neapărat evitate acele mini-acvariile drăguțe care variază între 5 și zece litri.

Deși unele dintre pachetele de oferte de acvarii mici pot părea la un preț rezonabil, acestea nu sunt bune pentru proprietarul de acvariu aflat la prima experiență. Dacă este posibil, optați pentru un acvariu mai mare. Veți avea o șansă mult mai mare de a reuși, deoarece un acvariu mai mare este mai iertător față de erorile pe care le puteți face.

Luați în considerare greutatea

Fiți conștient că un acvariu mai mare va cântări peste 200 de kilograme atunci când este umplut și ar trebui să fie plasat pe un suport și nu pe un raft sau pe un birou. De asemenea, veți avea nevoie de un loc pentru a pune acvariul care să nu fie expus la lumina directă a soarelui sau să nu fie supus unor curenți de aer sau temperaturi extreme care ar putea dăuna peștilor.

Efectuarea lucrărilor de întreținere, adăugarea sau îndepărtarea peștilor și a altor obiecte din acvariu vor stropi în jurul acvariului. Țineți cont de acest lucru dacă vă gândiți să țineți un acvariu pe birou sau deasupra unui raft cu cărți sau alte obiecte care ar putea fi udate.

Numărul de pești

În cele din urmă, fiți realist în ceea ce privește dimensiunea și numărul de pești pe care doriți să îi păstrați. Aceștia vor determina dimensiunea acvariului necesar, care în cele din urmă are un impact asupra spațiului de care veți avea nevoie pentru a-l găzdui.

Chiar dacă alegeți un acvariu mai mare, începeți cu câțiva pești mici și ușor de îngrijit. Pe măsură ce dobândiți experiență, puteți adăuga pești mai dificili. Pe scurt, la început, gândiți la scară mare pentru dimensiunea acvariului și la scară mică pentru numărul de pești. Planificați înainte de a cumpăra echipament sau pești și veți avea șanse mari de succes, potrvivit thesprucepets.com.

Recent Posts

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

17 minute ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

o oră ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

2 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

3 ore ago

Zece lucruri interesante pe care nu le știi despre câinele tău!

Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…

23 de ore ago

Proiect de lege: sterilizarea obligatorie tuturor pisicilor

Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…

o zi ago

Parteneri