Sanatate & Dresaj

Cel mai titrat dresor canin din România, sfaturi utile pentru proprietarii de câini în timpul sezonului rece!

Cel mai titrat dresor canin din România, sfaturi utile pentru proprietarii de câini în timpul sezonului rece!

Mihai Nae, unul dintre cei mai buni dresori de câini din țară!

Chiar dacă ultimele zile au fost mai călduroase pentru această perioadă, frigul este încă prezent și ne poate da bătăi de cap. Instructorul canin Mihai Nae nu doar că este unul dintre cei mai buni dresori de câini de la noi, care lucrează și cu animalele de companie ale vedetelor, însă acesta participă cu câinii de care se ocupă la diverse concursuri unde obține rezultate impresionante.

Astfel, iubitorii și stăpânii de animale trebuie să fie bine informați atunci când au câini pe care îi țin iarna în curte deoarece frigul din timpul sezonului de iarnă poate influența comportamentul câinelui nostru:

“Mulți dintre noi ne dorim un câine pentru curte. Un câine de rasă impunător ar fi chiar perfect. De cele mai multe ori ne alegem câini mari, impunători, care nu au blană, dar au un păr scurt. De multe ori întrebarea sună așa: «Rezistă câinele în curte?». La o astfel de întrebare răspunsul este «Da». Însă dacă reziști, nu înseamnă că și trăiești bine. Că duci o viață bună. Când câinii se lovesc de temperaturile scăzute din timpul nopții există posibilitatea să devină agitați, chiar ușor frustrați. O să manifeste un comportament hiperactiv, pe care noi l-am putea interpreta că este fericit, după felul vioi în care se mișcă. Însă agitația câinelui poate să ascundă posibilitatea unui început de comportament agresiv, posesivitate la mâncare, momente în care sare pe stăpân, practic lovind pieptul acestuia”, a declarat acesta.

dresor

Extrem de importantă este însă și alimentația din timpul sezonului rece. Potrivit dresorului, rația de mâncare zilnică ar trebui crescută considerabil, deoarece patrupedul consumă mai multe calorii și are nevoie pentru menținerea temperaturii corpului:

„Frigul schimbă comportamentul câinelui, cât și felul de a fi. Cei mai mulți nu măresc cantitatea de mâncare în timpul anotimpului friguros. Dacă animalul nu are resurse să consume cât este frig ne vom confrunta cu înfometarea, care la rândul ei va provoca latura agresivă a oricărui câine. Sfatul meu este să încercați să le creați condiții care să favorizeze buna stare fizică și psihică a câinelui. O cușcă încălzită cu un castron ce are capacitatea să încălzească apă când temperaturile scad. Acest lucru ar fi ideal într-o noapte de iarnă friguroasă. Plimbările mențin și ele echilibrul psihic al câinelui când ne confruntăm cu frigul. Totuși, a-i găsi un loc ferit de frig, undeva în interior, va ajută la protejarea articulațiilor și la prelungirea vieții câinelui dumneavoastră”, spune Mihai Nae pentru Click!

Chiar dacă este un profesionist desăvârșit, accidentele mereu se pot întâmpla!

Cunoscut și sub denumirea „dresorul vedetelor”, Mihai Nae a suferit un accident de muncă grav în această vară, fiind mușcat destul de sever la ambele mâini în timpul unei ședințe de dresaj cu un exemplar de chow chow.

Majoritatea dresorilor trec prin astfel de incidente, inclusiv celebrul Cesar Millan, mentorul lui Nae, cel mai cunoscut dresor canin internațional, care în urmă cu câțiva ani a fost mușcat tot de o rasă nonviolentă, de un Labrador.

“Am fost mușcat pentru a doua oară în 17 ani. Ceea ce m-a speriat puțin a fost paralizia unui deget de la mâna dreaptă. Din fericire a fost ceva temporar, a durat doar două zile. Acum sunt încă imobilizat”, spune el. Cum s-a întâmplat, cât a durat lupta dintre profesor și elev, ne povestește în continuare dresorul: “Mă aflăm la un elev din rasa chow chow, continuând programul de recuperare psihică și comportamentală, când acesta m-a atacat fără niciun indiciu. Acest exemplar a mai avut antecedente de genul atât cu stăpânii, cat și cu doctorii veterinari, aceștia find mușcati destul de grav, unii ajungând chiar la chirurgie. Am lucrat o săptămână cu acesta, evoluția lui fiind uluitoare în privat. O dată introdus între câini, acesta a arătat mari probleme de acomodare. Nu reușeam să îl fac să creeze nici un fel de legătură cu ceilalți căței. Cunosc rasa și știu că sunt câini extrem de dominanți încă de la 3 luni. Am greșit având prea multă încredere”, a povestit dresorul.

animale de companie

Recent Posts

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

39 de minute ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

2 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

3 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

4 ore ago

Zece lucruri interesante pe care nu le știi despre câinele tău!

Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…

23 de ore ago

Proiect de lege: sterilizarea obligatorie tuturor pisicilor

Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…

o zi ago

Parteneri