Din cuprinsul articolului
Natura este plină de surprize. În întreaga lume există specii de animale neobişnuite, cu un aspect ieşit din comun. Despre multe din ele, lumea nici măcar nu ştie că există.Anual sunt descoperite noi specii de animale, cea mai recentă descoperire fiind olinguito, o specie de mamifer care arată ca un hibrid între un raton și un ursuleț de pluș. În plus, 2.000 de specii sunt descoperite anual în ape şi se estimează că în oceane trăiesc un milion de specii, din care doar o treime au fost descoperite.Multe dintre speciile descoperite nu par că ar fi de pe planeta noastră. Unele arată ca nişte hibrizi între alte specii de animale, altele atrag atenţia printr-o cromatică deosebită. Vă prezentăm o galerie cu cele mai ciudate specii de animale descoperite, multe dintre ele cu un aspect înspăimântător. (Ioana Tomescu)
Okapi
Animalul poate fi găsit în Congo şi arată ca un hibrid între un cal şi o zebră, însă, în mod surprinzător, este înrudit cu girafele.
Furnica panda
Un alt animal care pare un hibrid, de data aceasta între o furnică şi un urs panda. Bizara creatură a fost descoperită în Chile, iar înţepătura ei este foarte dureroasă.
Peştele liliac cu buze roşii
A fost găsit în apele din jurul Insulelor Galapagos. Trăieşte pe fundul Oceanului Pacific şi se foloseşte de aripioarele de pe piept pentru a se deplasa.
Dragonul albastru
Nu este o creatură mitologică, ci un melc de mare care atrage atenţia prin culoarea sa neobişnuită. Poate fi întâlnit în apele calde ale oceanelor
Crevetele-călugăriţă
Aceasta creatură acvatică impresionează prin culorile sale, însă este extrem de periculoasă. Numele „călugăriţă” nu a fost pus întâmplător, fiind unul dintre cei mai mari prădători care există în apele tropicale şi subtropicale.
Izopodele gigant
Imaginea trezeşte fiori, deoarece nu sunt mulţi cei care au curajul să ţină în mână o astfel de creatură. Izopodele reprezintă un ordin de crustacee, iar explicaţia pentru dimensiunea uriaşă la care poate ajunge este că acele crustacee care trăiesc în porţiunile adânci ale mărilor suferă de o formă de gigantism.
Vipera de tufiş
O specie de şarpe care trăieşte în pădurile tropicale din Africa. Vânează în timpul nopţii, nu depăeşte dimensiunea de 78 cm, iar unele specimene arată ca şi cum ar fi acoperite în întregime de nişte frunze ţepoase.
Peştele papagal albastru
Aceşti peşti cu un aspect haios ating dimensiuni de 30-75 cm lungime, însă unii pot ajunge şi până la 1,2 metri. Este singura specie de peşti colorată atât de uniform în albastru.
Broasca mov
Este foarte răspândită în India, motiv pentru care denumirea ei completă este broasca mov indiană. Trăieşte pe suprafaţa terestră două săptămâni pe an, pentru împerechere.
Porcul de mare
Contrar numelui, acesastă creatură nu este înrudită cu porcii, ci cu un alt animal marin, castravetele de mare. Corpul său conţine mai multe picioruşe tubulare şi trăieşte adânc în apă.
Dragonul spinos
Aceasta este denumirea dată unei specii de şopârle din Australia, care se găseşte cel mai adesea în zonele deşertice. Reptila este acoperită cu ţepi ascuţiţi, pe care îi foloseşte pentru a goni prădătorii. Pot trăi până la 20 de ani, mai mult decât orice altă specie de şopârle.