Din cuprinsul articolului
Căpușele pot fi o veste proastă pentru animalele de companie și proprietarii lor. Chiar dacă vă protejați animalul de companie cu măsuri de prevenire a puricilor și căpușelor, inspectarea acestor zone comune poate ajuta la menținerea sănătății și la eliminarea paraziților.
Vremea mai caldă înseamnă mai mult timp în aer liber și pentru animalul de companie. Aceasta înseamnă, de asemenea, posibilitatea de a întâlni un teritoriu infestat cu căpușe. PetMD vă recomandă să folosiți protecție preventivă împotriva puricilor și căpușelor, plus verificarea periodică a animalului de companie în locurile unde căpușele adoră să se hrănească.
Căpușe trăiesc într-o siguranță relativă sub zgarda, hamul sau sub un articol de îmbrăcăminte al animalului de companie, unde se află în afara razei de mușcături. Mai mult, deoarece este un mediu umed, cu lumină scăzută și cu păr mai gros și mai des decât în alte zone, sub guler este un loc ideal pentru căpușe să se prindă și să se simtă confortabil.
Proprietarii de animale de companie trec uneori cu vederea partea inferioară a cozii câinelui sau pisicii atunci când fac o inspecție a căpușelor. Cu toate acestea, este adesea zona preferată a căpușelor pentru a se ascunde și a se hrăni. Găsite în mod obișnuit la baza cozii, unde părul este gros, umed și mai greu de atins de către animalele de companie, căpușele pot trece neobservate fără o inspecție amănunțită. Oricât de inconfortabil ar suna, verificarea regiunii genitale a animalului dumneavoastră de companie pentru căpușe este o idee bună dacă a petrecut ceva timp în aer liber.
Fiind una dintre cele mai umede, întunecate și izolate zone ale animalului de companie, căpușele pot prospera în jurul zonei inghinale și perianale (fese) a animalului de companie. Asigurați-vă doar că nu confundați alunițele sau sfârcurile cu o căpușă care se ospătează înainte de a decide să o îndepărtați.
Căpușele se atașează adesea de animalul de companie în timp ce acesta merge pe jos, ceea ce face ca degetele de la picioare să fie ușor vulnerabile la mușcăturile de căpușe. Găsite de obicei între degetele de la picioare sau între tălpi, căpușele se pot înfige în cea mai adâncă parte a picioarelor animalului de companie și pot trece neobservate.
Atunci când verificați această zonă, asigurați-vă că le despărțiți degetele de la picioare și că le inspectați bine restul labei pentru a găsi creaturi parazite. Etichetele de piele din jurul pleoapelor sunt oarecum normale pentru animalele de companie și pot fi adesea confundate cu căpușele.
Axile, coatele și picioarele din spate sunt pradă ușoară pentru o căpușă flămândă, care se hrănește adesea în aceste zone umede, fără a fi deranjată și nedetectată. Din fericire, aceste regiuni tind să aibă mai puțină blană, ceea ce face mai ușor pentru proprietarii de animale de companie să izoleze locația unei căpușe.
Atunci când căutați căpușe pe câinele sau pisica dumneavoastră, acordați o atenție deosebită culorii oricăror umflături sau noduli localizați în jurul ochilor. Dacă este de culoare maro sau roșiatică și are picioare sau alte caracteristici asemănătoare cu cele ale unei arahnide, atunci probabil că este o căpușă.
Dacă folosiți un medicament preventiv împotriva puricilor și căpușelor pe câinele sau pisica dumneavoastră, sunt șanse să nu trebuiască să vă faceți griji că animalul de companie va deveni o gazdă. Cu toate acestea, este o bună practică să vă examinați companionul după ce a petrecut ceva timp afară, chiar și în propria curte.
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…