Lumea animalelor

Cele mai mirositoare animale din lume. Locul 1, 2 și 3

 

Cele mai mirositoare. Regnul animal este plin de creaturi fascinante. În timp ce multe animale sunt recunoscute pentru exteriorul lor frumos sau pentru abilitățile fizice impresionante, unele sunt cunoscute pentru mirosurile lor copleșitoare. Și avem și un top: Cele mai mirositoare animale…

Mirosurile sunt folosite ca mecanism de apărare pentru a respinge prădătorii sau ca o modalitate de a atrage partenerii. Mirosurile pot fi folosite în marcarea teritoriului, în stabilirea de legături sociale.

Cele mai mirositoare

Cele mai mirositoare: O broscuță în natură care stă pe o piatră și privește în zare

La fel ca multe alte lucruri din natură, animalele au evoluat și s-au adaptat pentru a supraviețui și a face față condițiilor dure și în continuă schimbare. Producerea de mirosuri puternice este una dintre aceste adaptări.

Jderul

Jderii sunt renumiți pentru natura lor agresivă și formidabilă. De asemenea, sunt renumiți pentru mirosurile lor imposibile. Mirosul înțepător face ca aceștia să fie numiți și „ursul sconcs” și „pisica urâtă”.

Glandele olfactive care se găsesc la baza cozii lor produc o secreție care conține steroizi și compuși de sulf. Aceste secreții sunt folosite pentru a marca limitele teritoriului și pentru a interacționa cu alți jderi.

Cele mai mirositoare: Furnicarul pitic

Tamandușul meridional, cunoscut și sub numele de furnicar mic, locuiește în America Centrală și de Sud. Are gheare lungi și curbate și un bot lung, perfect pentru a adulmeca și mânca furnici și termite.

Are o coadă care poate fi folosită pentru un echilibru suplimentar și pentru a se agăța de crengile copacilor. Pentru a se proteja de intemperii, are o blană groasă și filiformă, care este de obicei gri sau maro.

Glandele olfactive de lângă coadă produc o emisie cu miros de mosc și de pământ. Se crede că mirosul său se datorează faptului că animalul se hrănește cu insecte, potrivit factanimal.

Miriapodele

Miriapodele nu sunt de fapt insecte. Ei sunt artropode care sunt mai apropiate de homari, raci și creveți. Celebre pentru numărul de picioare pe care le posedă, miriapodele sunt, de asemenea, capabile să producă o gamă largă de secreții diferite. Unele pot irita pielea, pot afecta ochii și, bineînțeles, pot lăsa un miros grețos asupra prădătorilor.

Recent Posts

Cum să îngrijești pielea uscată unui câine?

Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…

3 zile ago

Un tânăr de 17 ani arestat pentru uciderea unei pisici

Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…

3 zile ago

Două pisici drogate au ajuns la Spitalul Veterinar de Urgență din București

Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…

3 zile ago

Comerț ilicit cu animale pentru Anglia. Anchetă de proporții privind angajații din DSVSA Timiș

Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…

3 zile ago

Este un „an canin” într-adevăr echivalentul șapte ani? Cum se calculează corect vârsta câinelui?

Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…

3 zile ago

Fotografii ale unor animale incredibil de frumoase cu două culori diferite ale ochilor

Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…

3 zile ago

Parteneri