Sari la conținut
Home » Cercetarea care a cutremurat lumea științifică! De ce iubesc porcii noroiul

Cercetarea care a cutremurat lumea științifică! De ce iubesc porcii noroiul

Cercetarea care a cutremurat lumea științifică! De ce iubesc porcii noroiul. Am spune că este doar o modalitate de a se răcori, însă cercetătorul Marc Bracke descoperit că “înotatul” în nămol este mai mult decât o joacă, el fiind un lucru vital pentru animale.

Cercetarea care a cutremurat lumea științifică! Este un adevăr acceptat faptul că porcii folosesc această tenică pentru a se răcori, având în vedere că ei nu au glande sudoripare şi deci nu sunt în măsură să îşi regleze temperatura corpului.

Cercetătorul Marc Bracke de la Wageningen University, a urmărit literatura de specialitate pentru a descoperi ce anume le motivează pe alte animale să aibă un comportament asemănător cu cel al porcului.

Dr. Bracke a studiat în această perioadă atât animale care îşi pertrec o parte din timp scăldându-se în apă, cât şi unele copitate precum căprioarele, care pentru a-şi atrage partenerii se rostogolesc prin ţărână eliberând feromoni.În urma analizei a reieşit că noroiul poate juca un rol important în reproducerea porcilor şi că acest comportament este posibil să fie moştenit de la alte animale înrudite care au trăit cu mult timp în urmă.

Cercetarea care a cutremurat lumea științifică! Glandele sudoripare ale porcilor nu s-au dezvoltat suficient

„Noi toţi am evoluat din peşti, aşa că acest obicei de a sta în apă ar putea fi păstrat de atunci”, a declarat cercetătorul olandez.

Având în vedere că iazurile sunt locuri ideale pentru prădători, scăldatul ar fi o „joacă” periculoasă pentru majoritatea animalelor. Cu toate acestea, porcii sunt animale carnivore, relativ mari, cu canini puternici, iar în cazul unui atac ar fi capabili să se apere.

„Glandele sudoripare ale porcilor nu s-au dezvoltat suficient, întrucât acestor animale le-a plăcut mult prea mult să facă baie în nămol”, a declarat Bracke.

Bracke consideră că porcii sunt genetic înrudiţi cu alte animale iubitoare de apă precum hipopotamii şi balenele.

„Mi se pare că această preferinţă de a sta în ape cu adâncime mică reprezintă un moment de cotitură în evoluţia balenelor către mamifere terestre.”În concluzie, Baracke spune că dorinţa de a înota este înăscută şi le oferă acestor animale o senzaţie de mulţumire.

 

 

preload imagepreload image