Lumea animalelor

Cheia succesului Adăpostului Speranța: „Vrem să avem adopții responsabile”

Adăpostul Speranța găzduiește aproape 500 de câini, inclusiv pe Anișoara, Hera, Bobiță, Lăbuș și Fănel, care așteaptă să fie adoptați. Echipa de 13 îngrijitori se asigură că fiecare câine este bine tratat, cunoscându-i atât după nume, cât și după temperament. Pentru bunăstarea lor, adăpostul oferă facilități speciale, precum piscine vara și padocuri încălzite în timpul iernii.

Adăpostul colaborează cu Mars, o companie care susține adopțiile prin donații și proiecte precum campania de „Ziua Mondială Animalelor”. În cadrul acestor inițiative, echipa Mars și alți voluntari au renovat adăpostul, îmbunătățind condițiile pentru câini. Un aspect important al activității lor este promovarea adopțiilor responsabile. De aceea, cei care doresc să adopte trebuie să se întrebe dacă au timpul, spațiul și resursele necesare pentru a îngriji corespunzător un câine.

Deși unii câini nu vor fi adoptați niciodată, personalul se asigură că ultimii lor ani sunt cât mai plăcuți, oferindu-le grijă și atenție.

„La un câine dat spre adopție, alți patru vin în adăpost”

O altă regulă a adăpostului este aceea a adopțiilor responsabile. „Aici nu ne interesează numărul adopțiilor, ne interesează calitatea și atunci la noi se întâmplă rar să vină câinii înapoi”, spune Victor Gavrilă, fundraiser la Speranța, în cadrul unui interviu pentru PressOne.

Fiecare persoană care dorește să adopte este sfătuită, mai întâi, să-și răspundă unor întrebări: am timp să am grijă de un câine? Îmi permite programul de la muncă? Am loc pentru el în casă? Îmi permit să îl întrețin? Îmi doresc cu adevărat sau este un impuls de moment?

Dacă răspunsurile la întrebările de mai sus sunt favorabile adopției, următorul pas este să vii în vizită de câteva ori și să te împrietenești cu câinele, care trebuie să te accepte și el la rândul lui. Dacă relația este cea potrivită de ambele părți, adopția poate avea loc.

Adopția responsabilă

Întrucât au existat situații în care câinii au fost aduși înapoi fie după o oră, fie după un an, se mai aplică o altă regulă a adăpostului: relația cu adoptatorii pe WhatsApp.

„Trebuie să știu ce se întâmplă în primele trei zile, trei săptămâni și după primele trei luni de când ai adoptat câinele”, spune Anca.

Adăpostul Speranța oferă sprijin adoptatorilor și după ce adopția a avut loc, ajutându-i să evite greșelile în îngrijirea noilor animale de companie și asigurându-se că adopțiile sunt reușite și responsabile..

Recent Posts

Semnele zodiacale ca animale sălbatice – care ești tu?

Semnele zodiacale ca animale sălbatice. Scoateți răgetul lui Tarzan, pentru că este timpul să răspundeți…

4 ore ago

10 cele mai comune alimente pentru oameni care sunt toxice pentru animalele de companie

Tuturor ne place să le oferim animalelor noastre de companie bunătăți speciale, dar doar pentru…

5 ore ago

Cruzime fără limite! A otrăvit câinele vecinilor cu antigel pentru că era deranjat de lătratul patrupedului

Cruzime fără limite! A otrăvit câinele vecinilor. Un bărbat din Gherla a fost condamnat la…

7 ore ago

„Culoare în adăpost”: un proiect inedit al Adăpostului pentru câinii fără stăpâni din Călărași

Serviciul de gestionare a câinilor din Călărași a lansat un proiect interesant intitulat „Culoare în…

8 ore ago

Printre animalele găsite de Poliție și Garda de Mediu în urma unui control: canguri, șerpi, veverițe. Iar lista animalelor exotice nu se oprește aici

Mai multe animale sălbatice și exotice, inclusiv specii protejate de lege, au fost descoperite de…

9 ore ago

Statuile câinilor Reginei Elisabeta a-II-a stârnesc un val de controverse

Statuile câinilor Reginei Elisabeta a-II-a. Un consiliu admnistrativ lipsit de bani a fost criticat pentru…

10 ore ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL