Categories: Lumea animalelor

China a făcut-o lată. Asociațiile ecologiste și pentru apărarea animalelor este cu ochii pe ei

China făcut-o lată. Pacienții chinezi infectați cu virusul SARS-CoV-2 vor fi tratați cu un medicament bazat pe bilă de urs. Acest lucru trage după el controverse cu privire la creșterea urșilor.Asociațiile ecologiste și pentru apărarea animalelor s-a sesizat de multă vreme ceea ce denumesc cruzimea chinezilor. În China, mii de urși trăiesc imobilizați în cuști strâmte. Abdomenul lor este perforat de un cateter legat la vezica biliară pentru a le fi recoltată bila.Bila de urs este la mare căutare în China, unde medicina tradițională afirmă că are calități „terapeutice”, ajutând mai ales la reglarea colesterolului sau la dizolvarea calculilor biliari și a calculilor renali.Însă bila de urs, a cărei eficacitate este controversată, este acum inclusă în recomandările medicale adăugate de Beijing la arsenal de luptă împotriva epidemiei cu noul coronavirus.

China a făcut-o lată.  Bilă de urs în lupta împotriva pandemiei este, în egală măsură, „tragică și contradictorie”

Ministerul chinez al Sănătății a recomandat o injecție numită „Tan Re Qing”, obținută din bilă de urs, dar și din pulbere de corn de capră și extracte de plante, pentru pacienții grav atinși de coronavirus.Regimul președintelui chinez Xi Jinping a lăudat ani de zile virtuțile farmacopeei tradiționale chineze împotriva medicinei occidentale, și de această dată în special în contextul luptei împotriva Covid-19.Tratamentul „Tan Re Qing” este indicat în tratamentul maladiilor respiratorii, în special în cazul pneumoniei, potrivit producătorului, laboratorul Kaibao din Shanghai.Pentru asociația Animals Asia Foundation (AAF), recurgerea la bilă de urs în lupta împotriva pandemiei este, în egală măsură, „tragică și contradictorie” pentru că autoritățile chineze au interzis comerțul cu animale sălbatice în scopuri alimentare, ca reacție la apariția virusului SARS- CoV-2, potrivit evz.ro.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

30 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri