Din cuprinsul articolului
Cine poate salva omenirea de COVID-19. Virusul SARS-CoV-2 atacă în principal plămânii, iar acest organ afectat se poate recupera prin conectarea lor la o gazdă-animal, sub anestezie, anunță oamenii de știință din Columbia.
De când noul virus din China a început să se răspândească rapid în toată lumea, oamenii de știință caută soluții pentru noi toți. În urma unui studiu, ei au descoperit animalul care ar putea salva omenirea de acest nou virus. Porcii, căci despre ei este vorba, ar putea fi „responsabili” de eficacitatea crescută a transplanturilor pulmonare.
Conectarea plămânilor umani la porci vii, sub anestezie, ar putea facilita transplantul de organe.
Un plămân uman poate fi menținut în exteriorul corpului timp de aproximativ zece ore, se arată în raportul specialiștilor.
După ce plămânul donatorului este extras, el trebuie pregătit pentru transportul către primitor care – în funcție de circumstanțe – poate fi la câteva ore distanță.
Rata unei donații acceptabile pentru transplant se ridică în prezent în jurul a doar 20%, mult mai mică decât cea a altor organe, potrivit unui raport al Medium OneZero, citat de evz.ro.
Cercetătorii au preluat plămâni respinși de la transplantare în termen de 24 de ore, conectându-i la porci vii. Au așezat fiecare plămân într-o cutie de plastic conectată la un ventilator înainte de a-i conecta la sistemul circulator al porcilor.
Două tuburi au conectat principalele vase de sânge de la plămâni la gâtul porcului, lăsând sângele proaspăt să curgă prin animal.
Principiul este similar cu o tehnică de susținere a plămânilor unui donator numită „ex vivo lung perfusion” (EVLP), care presupune plasarea unui plămân într-o cupolă sterilă atașată la un ventilator, pompă și filtre, înainte de transplant.
„Această abordare este foarte nouă și cu siguranță promițătoare”, a declarat James Fildes, un om de știință specialist în transplant, de la South Manchester University Hospital din Marea Britanie.
În SUA, numărul cazurilor de infectare cu noul virus a depășit 4 milioane, dar se pare că „În anii următori ar putea fi nevoie de un tsunami de transplant de plămâni”, a adăugat medicul Abbas Ardehali.
„Nu stim câți americani care au fost infectati cu Covid-19 vor avea nevoie de un transplant de organe în următorii ani”, a declarat Abbas Ardehali, directorul chirurgical al programului de transplant de inimă și plămâni al UCLA , pentru sursa citată.
Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…
Cumpărarea și alegerea unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…
De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…
Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…
Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…
Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…