Sari la conținut
Home » Concepții greșite despre câini! Multe dintre informațiile pe care le știți despre acease animale sunt doar povești

Concepții greșite despre câini! Multe dintre informațiile pe care le știți despre acease animale sunt doar povești

incendiu

Concepții greșite despre câini! Multe dintre informațiile pe care le știți despre acease animale sunt doar povești. De exemplu: bărbații care au câini sunt mai atrăgători? Este o concepție greșită. Femeile singure vor să creadă că bărbații deținători de animale își vor asuma și responsabilitatea unei familii. Iată care sunt și celelalte șase mituri false în care nu ar trebui să crezi

Concepții greșite despre câini! Câinii trebuie să mănânce carne crudă?

1. Dacă un câine cască, înseamnă că îi este somn – nu neapărat!

Poate că ai observat și tu, uneori, cum câinele tău cască într-un moment al zilei în care nu are de ce să fie obosit. În acest caz, trebuie să știi că micul tău companion folosește căscatul să scape de o senzație de frică sau de stres. Aceasta este unul dintre cele mai răspândite mituri false despre câini în care nu ar trebui să mai crezi.

2. Saliva câinilor poate vindeva rănile și zgârieturile – nimic mai fals!

Nu se știe de unde a apărut mitul conform căruia saliva câinelui poate vindeca rănile de piele, poate pentru că orice câine rănit își linge rănile, pentru că altă soluție nu are! Dar trebuie să fim conștienți de faptul că saliva lor conține o mulțime de germeni și microbi pe care organismul nostru nu îi poate combate și te poți trezi cu o infecție de toată frumusețea, dacă lași câinele să lingă juliturile, după ce ai căzut… spre exemplu.

3.Câinii trebuie să mănânce carne crudă – discutabil! 

Medicii veterinari nu recomandă carnea crudă, decât în situații speciale. Carnea crudă poate conține tot felul de microbi și paraziți periculoși pentru tine și pentru câinele tău. Ține cont de faptul că, de mii de ani, câinii au evoluat alături de noi și nu vânează pentru a supraviețui. Ei primesc hrana din mâna omului, iar aceasta trebuie să fie o hrană sănătoasă, echilibrată și curată. Carnea nu asigură toți nutrienții de care au nevoie câinii, de aceea se adaugă diverse legume și brânzeturi în hrana lor.

4. Câinele bătrân nu mai poate fi dresat – greșit!

Trebuie și este chiar recomandat să îți înveți câinele tot timpul lucruri noi, comenzi noi și să îl împlici în activități noi. Deși, ca orice animal de companie, apreciază rutina pentru că se simte în siguranță, chiar și un câine bătrân va fi încântat să petreacă mai mult timp cu stăpânul în timp ce învață un truc nou.

5. Toți câinii pot să înoate

Sigur că majoritatea câinilor, dacă ajung într-un lac sau în mare, încearcă imediat să înoate pentru a supraviețui. Instinctul îi ajută să se descurce, dar nu toți au șansa de a se salva. Câinii care au un cap mar și greu, un piept bine dezvoltat precum buldogii sau daschund riscă să se înece deoarece nu reușesc să își țină capul deasupra apei. Câinii de talie foarte mică precum chihuahua pot intra în șoc din cauza temperaturii reci a apei și nu mai ies la mal. Așa că, nu toți câinii înoată!

6. Bărbații care au câini sunt mai atrăgători – nu neapărat!

Acesta chiar este unul dintre acele mituri vechi urbane care poate fi numai pe jumătate adevărat. Femeile consideră bărbații care au câini mai atrăgători și mai eligibili pentru o relație de lungă durată. Faptul că și-au asumat răspunderea de a crește un animal, le dă impresia domnișoarelor singure că își vor asuma și responsabilitatea unei familii.

7. Un an din viața omului face cât 7 din viața unui câine

Greșit! Vârsta unui câine nu poate fi calculată după vârsta noastră. Unui câine îi ia mai puțin de un an să ajungă la vârsta împerecherii, dar apoi îi ia aproximativ șase ani să ajungă cu adevărat un câine adult. Etapele de vârstă se calculează în funcție de rasă și de mulți alți factori despre care este mai bine să întrebi un medic veterinar, potrivit libertateapentrufemei.ro.