Din cuprinsul articolului
Cu animalul de companie la birou. Românii, ca și alte popoare, iubesc animalele de companie, iar în fiecare an tot mai mulți dintre noi alegem să adăugăm un membru blănos familiei. De unii dintre ei ne atașăm foarte mult și ne este greu să fim despărțiți de ei în orele când mergem la birou. Nu este necesar însă să îi lăsăm acasă, un nou concept prinde viață în lume, companii care permit aducerea animalelor de companie, bineânțeles, neagresive la birou.
Dacă vrem să facem o lume mai bună pentru noi și animalele de companie putem realiza un demers care ar putea consta în demararea unor discuții în interiorul companiei în care lucrăm. În cazul în care avem în cadrul companiei mai mulți iubitori și deținători de animale de companie putem demara o acțiune, cu acceptul conducerii, pentru transformarea biroului într-unul pet-friendly.
Pentru a asigura buna desfășurare a unei zile de primire a câinilor la birou, este important să vă pregătiți în mod corespunzător. Iată câteva sfaturi practice pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a vă aduce câinele la serviciu, în cazul în care locul dvs. de muncă este deja pet-friendly:
Gândiți-vă dacă animalului dvs. de companie îi place să întâlnească oameni noi și alte animale de companie care ar putea fi la birou. Dacă are tendința de a fi anxios în medii noi sau nu se simte confortabil cu persoane sau animale de companie necunoscute, s-ar putea să fie mai fericit acasă. Este important să vă asigurați că animalul dvs. de companie dorește să vină la birou la fel de mult cum doriți și dvs. să fie acolo.
Pentru a vă proteja colegii și animalele de companie, asigurați-vă că animalul dvs. de companie este sănătos și vaccinat. Dacă nu sunteți sigur, contactați din timp medicul veterinar și faceți-i toate vaccinurile necesare. De asemenea, asigurați-vă că acesta cunoaște comenzile de bază, cum ar fi “vino”, “șezi” și “stai”. Un comportament bun este esențial pentru o vizită bună oriunde ați merge.
Atunci când aduceți un animal de companie la serviciu, este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că acesta este în siguranță și că nu afectează în mod negativ pe nimeni altcineva de la locul de muncă. În timpul zilei de lucru, folosiți o poartă specială, o lesă sau o cușcă pentru a vă ține animalul de companie în proximitatea dvs. și pentru a-l împiedica să se rătăcească. De asemenea, nu uitați să planificați pauze regulate pentru a vă scoate câinele afară la plimbare și pentru a-și face nevoile.
Pregătiți o geantă cu provizii pentru vizita patrupedului la birou. Nu uitați să includeți hrană pentru mesele lui obișnuite, recompense și boluri pentru mâncare și apă. Adăugați câteva jucării speciale (dar nimic zgomotos) pentru a-l ține ocupat și un pat sau o pătură preferată pentru a se putea odihni confortabil atunci când este timpul pentru un pui de somn. De asemenea, nu uitați să aduceți cu dvs. produse de curățenie, prosoape de hârtie și pungi igienice.
Asigurați-vă că prietenul dvs. blănos are un loc liniștit și confortabil unde se poate odihni oricând pe parcursul zilei, precum și că știe unde să găsească lucrurile de care are nevoie, inclusiv mâncare, apă și jucării. Asigurați-vă că zona este lipsită de pericole, cum ar fi cabluri sau obiecte mici care ar putea fi înghițite.
Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Hunedoara investighează un caz de transport ilegal de animale…
Câinele robot numit „Spot”, creat de Boston Dynamics, este cel mai recent instrument din arsenalul…
Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…
Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…
Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…
Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…