Categories: Lumea animalelor

Cum este recuperarea unui câine, dupa sterilizare?

Cum este recuperarea unui câine, după sterilizare? Cine are câine și l-a sterilizat deja, știe că sterilizarea este o operație de scurtă durată, însă este o intervenție serioasă ce trebuie tratată ca atare.Cum este recuperarea unui câine, dupa sterilizare? Operația de sterilizare, potrivit registru-caini.ro,  a animalelor de companie necesita anestezie generala, si, de aceea, un detinator de câini trebuie să fie atent la tot ce presupune un astfel de demers.Intervenția este o manoperă medicală, efectuată doar de medicii veterinari. În acest fel, prietenul necuvântător pierde capacitatea de a se reproduce sau de a mai avea manifestări specifice perioadei de călduri.Astfel, daca o femela este sterilizata in apropierea primei perioade de calduri se reduc foarte mult sansele unor probleme tumorale genitale si dispare riscul de piometru. La masculi, sterilizati in primul an de viata nu vor mai avea probleme cu prostata sau agresivitatea specifica perioadei de imperechere.Înainte de a fi operat, animalul este examinat clinic de catre veterinar, se fac analize de rutina urmand ca apoi sa ajunga la manopera chirurgicala propriu-zisa.Pe cât de cunoscuta si des indeplinita operatie, ea nu este banala, existand riscuri asociate fiecarei interventii chirurgicale efectuate pe abdomen.

Cum este recuperarea unui câine? Animalul este retinut pentru supravaghere medicala cel putin 24 de ore

Dupa ce s-a realizat interventia chirurgicala, de obicei animalul este retinut pentru supravaghere medicala cel putin 24 de ore. Multi dintre proprietari gresesc refuzand asistenta medicala si supravegherea postoperatorie.Dezorientarea si confuzia postanestezica sunt interpretate de multe ori gresit de catre stapan, intrand in panica nejustificat; adapostirea pacientului in locuri de unde poate sa cada sau sa se loveasca in alt mod este interzisa, animalul fiind incapabil pentru o perioada variabila dupa operatie sa se deplaseze voluntar corect sau sa poata controla deglutitia (inghitirea).

Medicii trag un semnal de alarmă: Administrarea de lichide sau alimente…

În acest sens, medicii trag un semnal de alarmă . Administrarea de lichide sau alimente imediat postoperator, hidratarea si sustinerea organismului fiind realizata mai bine pe cale intravenoasa.Plaga operatorie trebuie protejata de lins.  In plus animalul trebuie sa primeasca si un coif/colier protector, purtat permanent ce limiteaza accesul animalului la plaga operatorie.In functie de cum se realizeaza cicatrizarea, firele de sutura, daca exista sau daca trebuie, se indeparteaza dupa consultatie la doctorul veterinar profesionist.

Este recomandat ca proprietarul sa adopte in prima faza dieta

Dupa sterilizare este recomandat ca proprietarul sa adopte in prima faza dieta de recuperare postoperatorie urmand apoi a folosi o dieta indicata de catre medicul veterinar specialist adaptata speciei, rasei, sexului, varstei, conditiei fizice a animalului.Tratamentul postoperator cu antibiotice este necesar pe o durata de minim 5-7 zile, pentru a preveni infectiile consecutive unei interventii chirurgicale.Pentru ca in jurul acestei operatii exista o sumedenie de pareri, mituri si controverse este de preferat sa descoepri beneificiile unei consultatii la medicul veterinar specialist.

Recent Posts

Primul animal pe care îl vezi în această ilustrație îți va defini personalitatea!

Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…

o zi ago

Ce rase de câini să alegi în funcție de semnul tău astrologic?!

Cumpărarea și alegerea  unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…

o zi ago

Știați că prietenii noștri blănoși înțeleg când le spunem „Te iubesc”?

De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…

o zi ago

Acestea sunt cele mai greu de dresat rase de câini: este cățelul tău una dintre ele?

Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…

o zi ago

Motivul pentru care delfinii își „zâmbesc” unul altuia atunci când se joacă. Rezultatele studiului te vor suprinde!

Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…

o zi ago

O specie de șarpe cu mulți dinți, recent descoperită, poartă numele lui Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…

o zi ago

Parteneri