Sanatate & Dresaj

Cum identifici dacă animalul de companie are dureri. Câinii au o toleranță mai mare și ascund mai bine afecțiunile

Unii câini vă vor anunța când au dureri în mod evident, dar alții se comportă mai stoic. În general, se consideră că tovărașii noștri companioni au o toleranță mai mare la durere decât oamenii, iar unii câini vor încerca să-și ascundă durerea ca un instinct natural de supraviețuire.

Multe dintre semnele care arată că un câine are dureri sunt subtile, așa că este mai ușor să le recunoști dacă știi ce este normal la animalul de companie. Fiind conștient de activitățile și comportamentul normal al câinelui vă va ajuta să recunoașteți schimbările care ar putea indica durere.

Iată câteva semne care indică faptul că câinele dumneavoastră ar putea simți durere și ce ar trebui să faceți în acest sens.

Animalul de companie șchiopătează

Unul dintre cele mai directe simptome de durere este șchiopătatul. Acesta poate fi un semn de rănire, o lăbuță dureroasă sau chiar o reacție la durerea asociată cu artrita.

Dacă animalul de companie este reticent să urce scările, se ridică greu dimineața sau merge rigid, poate fi vorba de durere de artrită, mai ales dacă este mai în vârstă. Mulți câini suferă de artrită, dar există modalități de a ajuta la ameliorarea durerii. Întrebați medicul veterinar despre medicamente și alte tratamente.

Problemele de mobilitate și schimbările de postură sunt, de asemenea, indicatori ai unei probleme care necesită atenție medicală. Vocalizare Un câine care de obicei este vocal poate deveni tăcut atunci când are dureri, motiv pentru care este important să fiți familiarizat cu comportamentul normal al câinelui dumneavoastră.

Modificările în ceea ce privește frecvența cu care câinele tău latră, se plânge sau face alte vocalize pot fi cu siguranță un semn că ceva nu este în regulă.

Dureri de stomac sau pierderea poftei de mâncare

Nu este întotdeauna ușor să recunoști problemele de burtă la un câine, dar iată câteva semne:
Greață; Vărsături; Constipație; Diareea.

Dacă un câine suferă, este mai puțin probabil să mănânce normal. Fiți atenți la pierderea poftei de mâncare care ar putea indica durere de la o afecțiune a stomacului, disconfort oral sau alte afecțiuni. Dacă durează mai mult de o zi, se impune o vizită la medicul veterinar.

O gâfâială excesivă, mai ales când este însoțită de tremur, poate fi un semnal că câinele dumneavoastră are dureri.
În timp ce gâfâitul este destul de normal pentru câini, ar trebui să observați dacă gâfâie în momente ciudate sau fără motiv. Dacă observați cățelul gâfâind în mijlocul nopții sau într-o cameră cu aer condiționat, verificați dacă există alte indicii de durere.

Durerea poate provoca schimbări în respirație, inclusiv o frecvență respiratorie neregulată. Un câine care suferă s-ar putea să se simtă neliniștit și să manifeste o incapacitate de a se simți confortabil și de a sta liniștit.

Mersul în ritm alert, reajustarea repetată a poziției sau ridicarea și coborârea frecventă sunt toate motive de îngrijorare. Tiparele de somn pot fi, de asemenea, afectate. Un câine care suferă ar putea dormi mai mult decât de obicei sau ar putea avea dificultăți în a dormi.

Modificări în comportament și temperament

Durerea poate schimba comportamentul unui câine și, la fel ca un om, un câine se poate comporta morocănos atunci când suferă. Unii câini devin mai agresivi și pot chiar să muște, mai ales când sunt atinși într-o zonă care doare. Este instinctul natural al animalului de a se proteja pentru a preveni alte dureri.

Comportamentele de evitare, cum ar fi evitarea contactului cu oamenii și cu alte animale de companie, sunt frecvente atunci când un câine are dureri. Dacă câinele dumneavoastră se bucură în mod normal să fie atins și face brusc mișcări pentru a vă evita atingerea, este posibil ca durerea să fie vinovată. Acest lucru este uneori asociat cu depresie, letargie și plictiseală mentală.

Un câine are dureri. Ce trebuie făcut

Este important să vă împiedicați câinele să sufere și să evitați ca problemele minore să devină probleme majore. Fiți blând și nu înrăutățițiți durerea în timp ce încercați să localizați cauza.  Nu vă tratați singur câinele. Medicamentele de uz uman pentru durere și inflamații sunt periculoase și pot fi toxice pentru un animal, în special în doze greșite sau atunci când sunt combinate cu alte medicamente.

Există mai multe motive pentru care animalul ar putea avea dureri, iar unele dintre ele pot indica o problemă mai gravă. Factorii care declanșează durerea cronică, cum ar fi artrita, pot fi gestionați bine cu ajutorul medicului veterinar.

Dacă bănuiți că animalul de companie are dureri, nu ezitați să solicitați imediat ajutor profesionist din partea medicului veterinar. Aceștia pot forma un diagnostic și pot prescrie tratamentul potrivit. Aceasta este aproape întotdeauna o opțiune mai bună decât să încerci să tratezi durerea câinelui tău, singur. Dacă încercați să faceți acest lucru, ați putea sfârși prin a face mai mult rău câinelui dumneavoastră decât bine, potrivit dogtime.com.

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

36 de minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri