Din cuprinsul articolului
Cum îmi învăț puiul de cățel să mănânce doar din bolul lui? Una dintre problemele frecvente întâlnite este otrăvirea intenționată sau accidentală a câinelui. De aceea, este crucial ca un câine să învețe refuzul hranei, fie că aceasta este găsită pe sol sau oferită din mână.
De asemenea, trebuie să se înțeleagă că un câine poate fi otrăvit nu doar prin ingestia de substanțe toxice, ci și prin contactul cu substanțe iritante la nivelul pernuțelor, determinându-l să se linge.
Este esențial să înveți un cățeluș, de la o vârstă fragedă, să mănânce doar din castronul său și să-l corectezi atunci când mănâncă de pe jos.
Este mai indicat ca acesta să-și amintească că a fost corectat pentru nepotrivire, evitând astfel experiențe neplăcute, cum ar fi otrăvirea.
Recomandarea este să folosești o zgardă electrică cu telecomandă, care poate fi acționată de la distanță, chiar și în prezența mai multor câini. Avantajul zgardei electrice este că poate fi utilizată și atunci când câinele fură alimente de pe masă sau comite alte greșeli.
Poți sta la o distanță suficient de mare, astfel încât să nu-și dea seama cine a folosit telecomanda.
Este crucial să-l corectezi doar atunci când face o greșeală. Dacă este corectat retroactiv, nu va înțelege în ce a greșit.
Hrana folosită în timpul antrenamentului său nu trebuie să aibă mirosul stăpânului sau al unei persoane familiare. Bucățelele de hrană pot fi oferite din mână, aruncate pe jos sau pur și simplu presărate pe sol.
Este important să utilizezi diverse locuri de antrenament, mai multe persoane și diverse tipuri de mâncare, tentante pentru el.
De fiecare dată când face o greșeală, chiar și doar pentru că mirosul hranei. Trebuie să primească un mic impuls electric. Va fi suficient pentru a preveni repetarea acelei experiențe.
Pentru a-l învăța pe câine să refuze hrana oferită de persoane străine, în trecut se foloseau fire electrice.
Dezavantajul era că animalul simțea firele în castronul cu hrană și, în plus, crochetele sau biscuiții nu puteau fi folosiți în timpul antrenamentului.
Cu zgarda electrică cu telecomandă, câinele poate fi corectat pentru orice încercare de a mânca de pe jos.
Cu toate acestea, nu îi monta zgarda electrică înainte de începerea exercițiilor, pentru a evita ca el să conștientizeze că corecturile apar la scurt timp după ce i se pune zgarda.
Așadar, fixează-i zgarda cu câteva ore înainte.
Exercițiile menționate anterior trebuie repetate și acasă. Aruncă-i mâncarea peste gard sau presară-o pe parchet, dacă locuiești la bloc.
Chiar dacă crezi că a înțeles să nu mănânce de pe jos sau de la străini, reia exercițiile la câteva luni.
Există posibilitatea ca animalul să refuze hrana și să devină agresiv. Să se repeadă la persoanele care i-o oferă, deoarece le asociază cu corecturile.
Acest lucru nu este dorit, deoarece nu întotdeauna cineva care îi oferă un biscuit are intenții rele. Așadar, nu-i oferi ocazia unui câine lăsat singur să se repeadă la un copil care îi oferă ceva. Chiar cu cele mai bune intenții.
Poți considera că a învățat aceste lucruri atunci când nu mănâncă de pe jos. Oriunde s-ar plimba, și când refuză hrana oferită de un străin, chiar și când este lăsat nesupravegheat.
Este adevărat că există și metode mai blânde. Cum ar fi să-l corectezi punându-i palma pe ochi atunci când i se oferă hrana, dacă nu întoarce capul.
Având în vedere riscurile și consecințele otrăvirii, este important ca animalul să asocieze hrana găsită pe jos și cea oferită de la mână cu ceva neplăcut, conform eva.ro.
Când vine vorba de animalele de companie în apartament, mărimea contează. Lăbuțele uriașe și labele…
V-ați întrebat vreodată dacă câinii pot ronțăi fructe și le pot mânca ca pe o…
În fața unei întâlniri cu un câine fără stăpân, ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția…
Schema de vaccinare.Vaccinarea câinilor și pisicilor este esențială pentru menținerea sănătății lor și pentru prevenirea…
Ați auzit vreodată că animalele de companie și stăpânii lor sunt la fel? Cu siguranță…
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…