Din cuprinsul articolului
Cum ne pregătim animalele pentru sezonul rece? Îngrijirea coamei animalelor de companie necesită o atenție constantă, indiferent de sezon. Pentru a menține confortul și sănătatea acestora.
Este esențial să periezi câinele sau pisica regulat. Acest lucru previne încâlcirea blănii, ajută pielea să respire și facilitează procesul de năpârlire. Produsele de îngrijire precum șamponul și balsamul, precum și un furminator, pot fi de ajutor. Este important să reții că perierea nu oprește năpârlirea, ci doar ajută la gestionarea ei.
Îngrijirea unghiilor: Taie sau filează regulat gheruțele sau unghiile câinelui sau pisicii. La pisici, poți folosi un sisal sau un clește pentru unghii. La câini, o ghilotină specială este potrivită. Dacă nu te simți în largul tău tăind unghiile, este recomandabil să consulți un medic veterinar pentru a evita probleme.
Îngrijirea pielii: Precum și noi, animalele de companie pot avea probleme de piele. Pielea lor poate suferi de uscăciune, iritații și crăpături.
Alegerea unui șampon potrivit, în funcție de vârstă și tipul de blană, poate ajuta. Dacă pielea animalului tău este sensibilă, discută cu medicul veterinar pentru a găsi cel mai potrivit șampon, eventual unul cu clorhexidină.
Îngrijirea ochilor și urechilor: Asigură-te că blana nu acoperă ochii, deoarece aceasta poate duce la probleme de vedere. Curăță zona din jurul ochilor cu produse specifice pentru a îndepărta mizeria.
Urechile trebuie întreținute periodic pentru a evita afecțiuni precum otita. Cu grijă, poți curăța părul din interiorul urechilor și utiliza picături speciale pentru urechi.
Protecția lăbuțelor: În zilele reci, protejează lăbuțele câinelui cu o cremă specială pentru a preveni iritațiile.
Plimbările în funcție de rasa și talia animalului: Unele rase sau dimensiuni ale animalelor de companie pot fi mai sensibile la frig. Câinii de talie mică nu tolerează la fel de bine temperaturile scăzute precum cei de talie medie sau mare. Tine cont de aceste aspecte în timpul plimbărilor în sezonul rece.
De asemenea, este important să reții că fiecare animal este unic și poate necesita îngrijiri specifice în funcție de particularitățile sale. Respectă aceste sfaturi de bază pentru a menține sănătatea și confortul câinelui sau pisicii tale pe tot parcursul anului, conform animax.ro.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…