Din cuprinsul articolului
Cum pot sări pisicile atât de sus. Pisicile sunt atleți și acrobați uimitori datorită mușchilor, structurii osoase și creierului lor. Chiar și pisica ta de companie are abilități incredibile. Dacă vreți să aflați cum pot sări pisicile atât de sus, puteți afla mai jos.
Corpurile pisicilor sunt construite pentru viteză, sărituri și cățărare. Sunt creaturi uimitoare, cu mai multe oase decât corpul uman și aproape la fel de mulți mușchi. Pisicile au 32 de mușchi numai în urechile exterioare.
Au coloană vertebrală lungă și flexibilă care se poate răsuci și întoarce în toate direcțiile. Au mușchi puternici ai spatelui și ai umerilor care le ajută să se propulseze pe pământ sau să sară în aer.
În plus, neavând o claviculă funcțională, se pot contorsiona și strecura în spații mici. Coada lor acționează ca o cârmă pentru a le ajuta să schimbe cursul la viteze mari. Dar și să urce în locuri improbabile.
Adăugați aceste avantaje la un simț superior al echilibrului și la capacitatea înnăscută de a se îndrepta în aer. Și veți obține un acrobat și un atlet uimitor.
Dacă aliniați un sprinter uman și o pisică de casă obișnuită pentru cursa de 100 de metri, omul va pierde cel mai probabil. Și asta pentru că cea mai rapidă viteză pe care o poate atinge un atlet bine antrenat este de aproximativ 40-43 km/h. În timp ce o pisică domestică obișnuită poate atinge viteze de aproximativ 48 km/h. Fără antrenament sau încălzire.
Este suficient să vă motivați pisicuța să fugă de ceva sau spre ceva și poate trece linia de sosire la 100 de metri cu 2 secunde mai repede decât cel mai rapid om. Dacă nu se lasă distrasă, bineînțeles.
Poate fi însă greu de cronometrat cât de repede poate merge pisica ta. Deoarece este dificil de prevăzut când va porni în trombă într-un sprint. O secundă pisica ta doarme, iar apoi, uneori, fără niciun avertisment, pleacă în goană.
Uneori, pisicile decid să își testeze calitățile de sprinter noaptea. Sau dimineața devreme, când încercați să dormiți. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai active la asfințit și în zori, când instinctele lor de prădător se activează. În plus, au o viziune nocturnă excelentă.
Pisica de casă obișnuită poate sări cu ușurință în înălțime între 1,8-2,4 m fără să înceapă să alerge. Ați văzut cu siguranță o pisică sărind de pe podea până în vârful frigiderului sau peste un gard. Totul se face dintr-o singură mișcare.
Proprietarii de pisici au mici acrobați în casele lor în fiecare zi. Trecând în vârful lăbuțelor peste o balustradă sau parcurg în în stil parkour sufrageria. Totul fără nicio ezitare, pentru că au o abilitate înnăscută de a ști unde se află în aer, la ce distanță se află de sol și cum să se răsucească în aer pentru a se asigura că aterizează cu bine.
Pisicile au un „reflex de redresare” care le permite să știe cum să se orienteze în aer. De asemenea, au capacitatea de a-și roti separat jumătățile din față și din spate ale corpului. Și își pot răsuci coloana vertebrală flexibilă în mai multe direcții simultane pe lungime, potrivit armandhammer.
Dar ca orice campion la sprint, alergare sau sărituri, au și ele nevoie de îngrijire. Și de multă atenție din partea stăpânilor lor. Altfel, de plictiseală, vor începe să facă curse prin casă. Dar, de fapt, oricum o fac.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…