1. Stabilește vizite în mod constant la medicul veterinar
Sănătatea unui câine ar trebui să te preocupe constant, nu doar atunci când acesta prezintă anumite tulburări. Nu vorbim doar despre vaccinurile pe care trebuie să i le administrezi la începutul vieții și pe parcurs, cât mai ales despre programări constante la medicul veterinar pentru un control de rutină.
Medicul veterinar ar trebui să devină cel mai bun prieten al vostru, atât prin intermediul sfaturilor pe care ți le poate oferi, cât și prin aflarea unor probleme pe care cățelul le poate avea și tu nu îți poți da seama. Dieta echilibrată, exercițiile regulate și îngrijirea ar trebui să reprezinte un obicei în cadrul procesului de creștere al unui patruped.
2. Încearcă să te informezi cât mai mult despre afecțiunile ce pot apărea la un cățel
Viața unui câine poate fi afectată de o multitudine de boli. Încearcă să te informezi cât mai mult despre ceea ce îl poate afecta pe câinele tău și să citești mai bine anumite probleme pe care el încearcă să ți le transmită.
Nu aștepta niciodată până când este prea târziu, și nu te teme să ceri un sfat prețios de la un medic veterinar. Tehnologia este la un click sau apel distanță, iar cățelul tău îți va mulțumi!
3. Nu ignora procesul de dresaj al câinelui tău
Dresajul câinilor ar trebui să devină o prioritate în rândul iubitorilor de animale.
Nu trebuie să aplici tehnici complexe de dresaj uitându-te pe Youtube la profesioniști. Aici vorbim despre un antrenament de bază care să îl facă pe câinele tău să îți învețe și asculte comenzile.
Autocontrolul este un element pe care trebuie să îl învețe și asta poți face cu ușurință în casă.
4. Socializarea este un proces important pentru sănătatea psihică a cățelului tău
Un câine trebuie să aibă parte de socializare, iar asta înseamnă să îl înveți cu oameni noi, animale sau locuri. Învață-l cu un program regulat de plimbare unde să aibă oportunitatea de a vedea locuri noi, iar asta va preveni posibilele probleme de comportament.
Sfatul de mai sus se aplică mai ales în cazul în care decideți să adoptați un cățel mai „bătrân”.
5. Învață să îi asculți problemele
Poate părea la o primă vedere un lucru pe care doar specialiștii în domeniu îl pot avea. Însă să înveți să îi asculți problemele câinelui tău este un proces minunat care vine odată cu trecerea timpului, timp care realizează o adevărată legătură între voi doi.
Pune preț pe problemele patrupedului tău și încearcă să îți dai seama ce le-a cauzat și ele te vor învăța cum să ai grijă de câinele tău.
Fiecare dintre noi ar trebui să țină cont de sfaturile de mai sus, iar simpla aplicare a lor în viața de zi cu zi îi va schimba în bine comportamentul și sănătatea animalului tău de companie preferat.