Stiati ca

Cum să faci o pisică și un câine să se împrietenească? Sfaturile experților în urma unui studiu de amploare

Cum să faci o pisică și un câine să se împrietenească? Un studiu arată că introducerea treptată a câinilor și pisicilor previne luptele. Potrivit cercetătorilor de la Dogs Trust, primele întâlniri dintre cățeluși și pisici ar trebui să aibă loc lent.

Un studiu realizat de organizația britanică Dogs Trust, citat de The Guardian, la care au participat 4500 de câini, a relevat că relațiile dintre câini și pisici într-o gospodărie comună depind de modul în care sunt introduse. Peste 90% dintre câini nu reacționează pozitiv la prima întâlnire cu o pisică, iar o cincime dintre stăpâni fac greșeli în acest proces. Pentru a evita conflictele între animale, este esențial ca acestea să fie prezentate treptat, într-un mediu controlat și sigur.

Interacțiunea dintre câini și pisici

Organizația desfășoară cel mai mare studiu de acest fel, intitulat Generation Pup („Generația Cățel”), în cadrul căruia sunt observați 9500 de câini pe parcursul vieții lor. În cadrul cercetării, echipa a urmărit și interacțiunea dintre 4500 de căței și pisicile de acasă. Rezultatele au fost prezentate la conferința New Scientist Live 2024 din Londra.

Conform studiului, 20,1% dintre stăpâni aduc căței în case unde deja locuiesc pisici.

În 18,9% din cazuri, oamenii acordă mai puțin de două ore pentru ca animalele să se cunoască. Aceasta este principala lor greșeală, deoarece, potrivit cercetătorilor, factorii esențiali pentru o coexistență liniștită sunt vârsta cățelului și un proces treptat de cunoaștere. Acest lucru crește șansele ca câinele și pisica să se înțeleagă bine.

Sursă foto: Adobe/chendongshan

Rachel Casey, medic veterinar și specialist în comportamentul animalelor, a subliniat:

„Majoritatea câinilor manifestă un comportament nedorit la prima întâlnire cu o pisică, inclusiv agresivitate sau încercarea de a se juca cu pisica, chiar dacă aceasta nu dorește. Doar mai puțin de 10% dintre căței, care au fost prezentați pisicii, s-au comportat calm și relaxat.”

Cum să faci ca o pisică și un câine să se înțeleagă dacă sunt în conflict

Observațiile au arătat că puii de câine sunt mai calmi și mai prietenoși față de pisici atunci când prima lor întâlnire durează nu mai mult de o zi.

Animalele trebuie prezentate de mai multe ori și apoi separate pentru o vreme, permițându-le să se obișnuiască treptat una cu cealaltă.

Este deosebit de bine dacă vârsta câinelui este mai mică de 12 săptămâni. Urmând aceste recomandări, între animalele de companie se pot dezvolta relații mai armonioase.

Casey a adăugat că este util să se creeze pentru pisică posibilitatea de a „evada” dacă dorește. De exemplu, să se urce undeva sus, unde se simte în siguranță, în cazul în care simte o amenințare din partea cățelului la primele întâlniri.

În același timp, este important să învățați cățelul să fie calm în prezența pisicii. Dar cel mai important sfat, totuși, este „să faceți totul foarte treptat”, a subliniat ea.

Recent Posts

Un băiat de 6 ani strânge după câinii altora, contra cost, pentru ajuta alte animale. O poveste emoționantă a unui copil cu suflet mare

În Warwick, Rhode Island, un băiețel cu o inimă mare pentru animale face tot posibilul…

4 ore ago

Irina, pisicuța salvată de pe stradă, în căutarea unui cămin călduros. „Doar dacă te uiți la ea începe să toarcă”

Irina, o pisicuță adorabilă, salvată de pe stradă cu o lăbuță luxată, își caută o…

5 ore ago

Medalii de aur la concursul de la Budapesta pentru patru ogari români

O echipă de patru antrenori din Bihor a câștigat locul întâi la cursele de ogari…

7 ore ago

Țara unde câinii și pisicile merg la muncă! Au program full time sau part time. „Este ca și cum părinții își trimit copiii la școală”

În China, o nouă tendință neobișnuită ia amploare, în care proprietarii de animale de companie…

8 ore ago

Târg de adopții ASPA, în weekend, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău). 15 micuți blănoși își caută familii iubitoare

Acest sfârșit de săptămână aduce un nou târg de adopții de căței, organizat de Autoritatea…

9 ore ago

Rețeta perfectă: Beneficiile pentru sănătate ale deținerii unei pisici

Dacă vă plac pisicile, sunteți familiarizați cu calmul senin care vă cuprinde atunci când pisica…

10 ore ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL