Din cuprinsul articolului
Cum scapi de energia negativă? Firește, adoptând o pisică. Cafeneaua La Pisici din Timişoara a dat spre adopţie aproape 300 de pisici în cei trei ani de existenţă.
Barul a devenit unul din cele mai eficiente centre de adopţii pisici din ţară
„Este a doua cafenea de acest fel din ţară, după cel din Bucureşti. Avem 21 de pisici. Pe lângă consumaţie, poţi să ţii şi o pisicuţă în braţe. Este o terapie, şi studiile arată asta. În SUA, la facultăţile de top, studenţii primesc animăluţe să se joace cu ele, să se destreseze”, a declarat Angela Novăcescu, administratoarea cafenelei pentru Revista Capital.
Încasările obținute de la clienții fideli acoperă hrana, tratamentele şi sterilizarea pisicilor. Felinele se află temporar în cafenea, până când cineva le va adoptă. Unii se îndrăgesc pe loc de câte un animal, alţii vin special pentru adopţie, după ce văd poza unei pisici postată pe Facebook. Există și un regulament special pentru clienţi. Le este interzis să hrănească felinele.
„Una dintre reguli este să nu hrănească pisicii, pentru că ele pot avea probleme cu stomacul dacă nu mănâncă hrana super-premium, pe care le-o dăm noi. Este o mâncare specială recomandată de veterinari. O altă regulă se adresează copiilor. Sunt bineveniţi atâta timp cât nu chinuie animalele. Am scris şi în regulament, pisicile nu sunt jucării, sunt fiinţe vii, trebuie tratate ca atare”, a explicat proprietara.
Oamenii pot dona mâncare, nisip şi jucări pentru simpaticele pisici. Totuși, până nu se va înfiinţa un ONG, la care se lucrează acum, nu există posibilităţi de a dona şi bani, potrivit Capital.