Din cuprinsul articolului
Cum să te asiguri. Un adăpost pentru animale poate fi un loc intimidant de vizitat. Toate acele animale care au nevoie de dragoste te pot face să simți presiunea de a adopta imediat unul. Alegerea corectă a unui animal de companie este un proces important care nu ar trebui să fie grăbit. Iată de ce poate să nu fie o idee bună să aduci un animal de companie acasă imediat după prima ta vizită la adăpost.
Este ușor să cazi în capcana de a vizita un adăpost și de a decide să aduci acasă fie cel mai drăguț, fie cel mai trist câine sau pisică pe care le vezi.
Dar prima ta alegere ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Deținerea unui animal de companie este o mare responsabilitate. Te angajezi să ai grijă de animal pentru tot restul vieții acestuia. Aceasta nu este doar un mare angajament de timp și bani. Ci implică și gestionarea oricăror probleme emoționale sau comportamentale pe care le-ar putea avea animalul.
Decizia impulsivă de a adopta un animal de companie ar putea duce la regret dacă animalul pe care l-ai ales are probleme de sănătate sau comportamentale cu care nu ești pregătit să le gestionezi. Ceea ce ar putea face să te simți obligat să returnezi animalul la adăpost.
Deși poți fi nerăbdător să ai un nou companion adorabil, alegerea este un proces care necesită timp, cercetare și planificare atentă.
Cu toate acestea, atunci când adoptați un animal de companie de la un adăpost, este o idee bună să rămâi flexibil și deschis la minte. De exemplu, deși ai putea avea o rasă specifică în minte, ai putea să găsești o rasă mixtă. Sau chiar o rasă complet diferită care să ți se potrivească.
Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că aduceți acasă cel mai bun animal de companie pentru voi și familia voastră.
Alegerea corectă a unui animal de companie începe înainte de a vizita un adăpost. Este important să aveți anumite criterii în vedere.
Aveți nevoie de un câine care se înțelege bine cu copiii? Căutați un partener pentru plimbări lungi sau drumeții? Sau un prieten de cuibușor care să fie mulțumit cu un stil de viață relaxat?
Dacă adoptați o pisică, doriți una care să vă urmeze peste tot sau una mai independentă? Decideți ce tip de animal se potrivește cel mai bine personalității voastre? Dar și stilului de viață și dinamicii familiei voastre.
Indiferent cât de multă compasiune ați avea, este important să vă întrebați de ce adăpostul are dificultăți în a adopta animalul de companie.
La animalele de companie cu nevoi speciale durează de patru ori mai mult pentru a fi adoptate. În comparație cu cele fără nevoi speciale. Adesea, acestea necesită îngrijiri speciale. Care pot fi costisitoare și care pot avea un impact emoțional asupra părinților de animale.
Dacă aveți resursele și disponibilitatea de a prelua o astfel de provocare, acesta este minunat! Dar fiți sinceri cu voi înșivă. Dacă nu puteți oferi ceea ce animalul are nevoie, încercarea nu va face bine nici animalului, nici vouă.
Este mai bine să mergeți mai departe fără niciun sentiment de vină.
Gândiți-vă că prima vizită la adăpost este doar o misiune de recunoaștere. Care vă va ajuta să vă eliberați de orice presiune pe care o simțiți de a adopta un animal de companie acolo și atunci.
Este în regulă dacă nu vă simțiți puternic atrași de niciunul dintre animalele pe care le vedeți în acea zi. Este mai bine să așteptați până când găsiți un animal care vă atrage cu adevărat. Dacă sunteți îngrijorați de posibilitatea ca animalul cu care v-ați conectat să fie adoptat de o altă familie în timp ce vă gândiți, discutați cu adăpostul despre plasarea unei „rezervări”.
Multe adăposturi fac acest lucru, deoarece știu că adopția unui animal este o decizie importantă. Nu una care ar trebui luată ușor sau grăbită. Ar putea fi dispuși să rețină animalul timp de 24 până la 48 de ore.
Adoptarea unui animal de companie de la un adăpost este o încercare importantă. Grăbirea poate însă să pună presiune nejustificată atât pe voi, cât și pe animal, conform hillspet.com.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…